Duruşma devam ediyor! Yeni Yaşam gazetesi yazı işleri müdürü: Bu suçlamaların hukuki ve maddi dayanağı da yoktur

Duru%C5%9Fma+devam+ediyor%21;+Yeni+Ya%C5%9Fam+gazetesi+yaz%C4%B1+i%C5%9Fleri+m%C3%BCd%C3%BCr%C3%BC:+Bu+su%C3%A7lamalar%C4%B1n+hukuki+ve+maddi+dayana%C4%9F%C4%B1+da+yoktur
ABONE OL

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel'in ardından savunmasına başlayan Yeni Yaşam gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, kendisine yöneltilen suçlamalara böyle yanıt verdi...

Libya'da şehit olan MİT mensubunun cenazesini haberleştirdikleri gerekçesiyle 4 aydır tutuklu olan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Manisa muhabiri Hülya Kılınç, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Kılınç ve Yeni Yaşam gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser'in yargılandığı davanın ilk duruşması bugun görülüyor.

İstanbul Adliyesi 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam eden duruşmada ilk savunmayı yapan Murat Ağırel'in ardından sözü Aydın Keser devraldı.

İşte, Keser'in savunması:

"İddianamede 23 Şubat'ta yayınlanan haberimizle 24 Şubat'ta yayımlanan haberler nedeniyle cezalandırılmam isteniyor. Bu suçlamaları kabul etmiyorum. Bu haber özel bir kasıtla değil, haber verme saikiyle, çok sayıda haberler derlenerek yapılmıştır.
 
"Açık kaynaklardan elde edilmiştir bu haberin içeriği. Haberde yaşamını yitiren kişinin MİT mensubu olduğu yazılmamıştır. Haberin içeriği daha önce yayımlanan haberlerden derlenmiştir. Bu suçlamaların hukuki ve maddi dayanağı da yoktur. Dört aydır cezaevinde ve tecritteyim.
 
"Bu süreçte eşimi yalnızca bir kere gördüm o da kapalı görüştü. Çocuğum ve eşim bu durumdan maddi ve manevi olarak etkilenmiştir. Tutuklanmadan önce kalple ilgili yarım kalan tedavim vardı." 
 
"Doktora gittim cezaevinde, hastaneye gitmem gerektiğini söyledi ancak pandemi nedeniyle gidemedim. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum."
 
#AydınKeser'in (AK) sorgusuna geçildi.
 
MB: İfadenizde önce Ferhat Çelik’in haberin yapılacağından haberi vardı demişsiniz, daha sonraki ifadenizde ajanstan gelen haber geçmişiz demişsiniz. Hangisi doğru?
 
AK:  İkinci ifadem doğru. Sorumlu yazı işleri müdürü olmam nedeniyle yasal sorumluluğu üzerime aldım.
 
M.B.: Haberlerin yayınlanmasına kim onay veriyor?
 
A.Keser : Biz günlük olarak gazetemizi yayına hazırlarız. Yayına hazırlanan haberler de internet sitesinde yayınlanır. Bir onay mercii yok gazetede.
 
 
Üye hakim (ÜH): "İçeriğe nasıl ulaştığımızı hatırlamıyorum" demişsiniz. Haber size nasıl ulaştı?
 
A.Keser: Editör nasıl ulaştı bilemem. Onun bağımsızlığına müdahale edemem.
 
 
ÜH: Haberin yayınlanmaması için yetkiniz var mıdır?
 
A.Keser: Yoktur.
 
ÜH:: Ferhat Çelik'in haberin içeriğine etki etme hakkı var mıdır?
 
A.Keser : Böyle bir şeye karar verme yetkisi yok. Yasal bir sorumluluk olduğu zaman sorarız ama o zaman öyle bir şey yoktu.
 
#AydınKeser'in sorgusu bitti. #FerhatÇelik savunma yapıyor
twitter takip