Diyarbakır'da çok sayıda gözaltı! Aralarında gazeteciler de var!

Diyarbak%C4%B1r%E2%80%99da+%C3%A7ok+say%C4%B1da+g%C3%B6zalt%C4%B1%21;+Aralar%C4%B1nda+gazeteciler+de+var%21;
ABONE OL

Diyabakır'da bu sabah aralarında gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’da sabah saatlerinde polislerce evlere düzenlenen baskınlarda aralarında TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan ve gazeteci Ayşe Güney’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kadın gözaltına alındı.
 
Gözaltı gerekçesi öğrenilemedi.
 
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; Diyarbakır ve ilçelerinde evlere baskın düzenleyen polis en az 12 kadını gözaltına aldı. 
 
Gözaltına alınanların isimleri şöyle:
 
Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu Sözcüsü ve Jinnews editörü Ayşe Güney, Özgür Kadın Hareketi (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Eşbaşkanı Elif Haran, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üyesi Rabia Ataş, Bağlar Belediyesi Meclis Üyesi Panayır Çelik, Bağlar Belediyesi Meclis Üyesi Halime Bayram, HDP Yenişehir eski İlçe Eşbaşkanı Demet Özkaran, Zekiye Güler, Figen Ekti, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi Yöneticisi Rozerin Çatak, Emine Kaya, Dilan Yakut, Yenişehir Belediyesi Meclis üyeleri Gülşen Güneş ve Ronda Bat. 
 
TUAY-DER yöneticisi Bahar Akyapı ve HDP Sur Eşbaşkanı Hatun Yıldız'ın evlerine baskın yapıldığı, ancak söz konusu kişiler evde olmadığı için gözaltına alınmadığı öğrenildi. Gözaltı gerekçesi öğrenilmezken, kadınlar, İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.
twitter takip