DEVA ve Gelecek Partisi ile ilgili önemli kulis!

DEVA+ve+Gelecek+Partisi+ile+ilgili+%C3%B6nemli+kulis%21;
ABONE OL

DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nde “Millet İttifakı’na katılımdan çok, seçim birlikteliğinin” konuşulduğu belirtildi.

Demokrat Parti (DP) ev sahipliğinde üçüncü kez bir araya gelen 6 muhalefet partisi liderinin, iktidar değişikliği için her formülü masaya yatırdığı öğrenildi.

6 Lider, 24 Nisan Pazar günü DP Genel Başkanı Uysal’ın ev sahipliğindeki Balgat Zirvesi’nde buluştu. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nde “Millet İttifakı’na katılımdan çok, seçim birlikteliğinin” konuşulduğu belirtildi.

‘İTTİFAK DEĞİL, BİRLİKTELİK’

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve DP’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın “2018’de sona erdiği” ifade edilirken ancak bu partilerin “Güçlendirimiş Parlamenter Sistem önerisi için yeniden bir masaya oturduğu, bunun adının da ittifak değil, birliktelik olduğu” vurgulanıyor.

Genel başkanların da toplantıda yaptıkları değerlendirmelerde, bu ittifakın 2023 seçimlerinde devam edip etmeyeceğini masaya yatırdığı ve farklı alternatifler üzerinde durulduğu ifade ediliyor. Muhalefetin, Cumhur İttifakı’ndan sayıca daha fazla milletvekilini parlamentoya katmak istediğine dikkat çekilirken bu alternatifler kapsamında da DEVA ve Gelecek partilerinin ittifak içinde yer almamasının gündeme geldiği ileri sürülüyor.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun da ayrı bir ittifak çatısı altında olmaktan yana tavır izlediği kaydediliyor. DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın da geçen günlerde Millet İttifakı’na ilişkin söylediği “Biz henüz ittifakta değiliz” sözlerinin hatırlatıldığı belirtildi.

‘HEDEF AK PARTİ SEÇMENİ’

Liderlerin masada, yüzde 15 civarında olduğu ifade edilen, daha önce AKP’ye oy vermiş ancak “yeni bir çıkış yolu arayan seçmenin isteklerini” de masaya yatırdığı belirtiliyor.

AK Parti’nin milliyetçi - muhafazakâr seçmeninin oy tercihinde DEVA, Gelecek ve SP’den oluşan bir ittifakın daha belirleyici olacağı belirtilirken, bu durumda bir yanda AK Parti ve MHP’nin seçmen kitlesini hedefleyen DEVA, Gelecek ve SP ittifakı olması durumunda, diğer yanda da merkez sağ ve sol seçmeni hedefleyen CHP, İYİ Parti ve DP ittifakının olabileceği kaydediliyor.

twitter takip