DEVA Partili Kahriman: Gençlerde Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçecek para yok!

DEVA+Partili+Kahriman:+Gen%C3%A7lerde+Avrupa+yakas%C4%B1ndan+Anadolu+yakas%C4%B1na+ge%C3%A7ecek+para+yok%21;
ABONE OL

DEVA Partili Halis Kahriman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlere 'Avrupa gezin' tavsiyesine tepki gösterdi.

DEVA Partili Halis Kahriman beyin göçüne sert tepki gösterdi, iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Kahriman, bir yıl içerisinde 370 bin gencin ülkeyi terk ettiğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "varsın gitsinler" söylemini eleştiren Kahriman,  "Bunlar, bu ülkenin değerleridir. Cumhurbaşkanımız, doktorlarla ilgili bunu söyleyemez" dedi.

Gençlerin gelecek kaygıları nedeniyle ülkeden gittiğinin altını çizen Kahriman, " Ama gençler, merak etmeyin. Evet, gençler bu ülkeyi terk ediyor. Ama burada olan gençlere sesleniyorum. Biz, beraber mücadele edeceğiz. Niçin mücadele edeceğiz? İlk önce bu ülkeye özgürlüğü, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü getireceğiz. Akabinde de gençlerin ekonomik özgürlükleri olacak. Beraber mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bu genç kardeşlerimiz merak etmesinler, bu ülkenin ekonomisine can, Ali Babacan gelecektir" diyen Kahriman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Gençler, yılda en az iki sefer Avrupa ülkesini gezin’ sözlerine de şu şekilde yanıt verdi;
"Doğru diyor. Kimlere diyor biliyor musunuz? Hani son dönemlerde pudra içen bir genç vardı ya, o AK Partili genç var ya -ismi pudra mıydı, neydi bilen var mı- bu gençlere sesleniyor. Şu anda Esenyurt'ta bulunan genç kardeşlerimin Avrupa Yakası'na geçmek için acaba ceplerinde harçlıkları var mı? Bırakınız Avrupa'yı da Anadolu'ya gidecek paraları yok"

DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Kahriman'ın açıklamaları şöyle:

"Değerli gençler, biliyorsunuz bu ülkede maalesef son süreçte, yani bir yıl içerisinde 370 bin gencimiz bu ülkeyi terk etti. Sadece gençler değil, aynı zamanda bir yıl içerisinde 8 bin doktor arkadaşımız da bu ülkeyi terk edip Almanya'ya gitti. Sayın Cumhurbaşkanımız ne diyor? ‘Varsın gitsinler.’ Bunlar, bu ülkenin değerleridir. Cumhurbaşkanımız, doktorlarla ilgili bunu söyleyemez. Peki gençlerimiz niye bu ülkeyi terk ediyorlar? Ekonomik özgürlükleri olmadığı için, gelecekleri olmadığı için ister istemez bu ülkeyi terk etmek zorunda kalıyorlar. Ama gençler, merak etmeyin. Evet, gençler bu ülkeyi terk ediyor. Ama burada olan gençlere sesleniyorum. Biz, beraber mücadele edeceğiz. Niçin mücadele edeceğiz? İlk önce bu ülkeye özgürlüğü, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü getireceğiz. Akabinde de gençlerin ekonomik özgürlükleri olacak. Beraber mücadele edeceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımız ne diyor? Diyor ki 'Gençler, yılda en az iki sefer Avrupa ülkesini gezin’. Doğru diyor. Kimlere diyor biliyor musunuz? Hani son dönemlerde pudra içen bir genç vardı ya, o AK Partili genç var ya -ismi pudra mıydı, neydi bilen var mı- bu gençlere sesleniyor. Şu anda Esenyurt'ta bulunan genç kardeşlerimin Avrupa Yakası'na geçmek için acaba ceplerinde harçlıkları var mı? Bırakınız Avrupa'yı da Anadolu'ya gidecek paraları yok. Bu genç kardeşlerimiz merak etmesinler, bu ülkenin ekonomisine can, Ali Babacan gelecektir. Türkiye siyasi tarihinde örneği görülmemiş bir çalışma yapılıyor. Biz, sadece konuşan bir parti değiliz. Aynı zamanda çalışan ve üreten bir parti olacağız. Şu an itibariyle 13 tane eylem planımız hazır ama seçime kadar 22 tane olacak. Çünkü zaman kaybetme zamanımız yok. Millet aç, mutfakta yangın var, pazarda ateş var, cepte para yok."

twitter takip