Demirören Haber Ajansı, muhabir Zeynep Irmak Öcal’ın işine doğum yaptığı gerekçesiyle son verdi!

Demir%C3%B6ren+Haber+Ajans%C4%B1,+muhabir+Zeynep+Irmak+%C3%96cal%E2%80%99%C4%B1n+i%C5%9Fine+do%C4%9Fum+yapt%C4%B1%C4%9F%C4%B1+gerek%C3%A7esiyle+son+verdi%21;
ABONE OL

Demirören Haber Ajansı'nın Samsun bürosunda görev yapan muhabir Zeynep Irmak Öcal’ın iş akdi, anne olduğu gerekçesiyle hukuksuz bir şekilde feshedildi.

2018 yılında Doğan Medya Grubu'nu satın aldıktan sonra çok sayıda gazetecinin işine son veren ve sık sık çalışanlarına yönelik haksız uygulamalarla gündeme gelen Demirören Medya Grubu'ndan yine skandal bir haber geldi.

Gruba bağlı Demirören Haber Ajası'nın (DHA) Samsun bürosunda göre yapan muhabir Zeynep Irmak Öcal’ın işine doğum yaptığı gerekçesiyle son verildi. Merkezi Ankara'da bulunan Medya İşçileri Sendikası, Twitter'dan yaptığı paylaşımla haksız iş feshine tepki gösterirken, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti. 

"DHA Samsun Muhabiri Zeynep Irmak Öcal’ın iş akdi, anne olduğu gerekçesiyle hukuksuz şekilde feshedildi. Sadece anne olduğu için işsiz kalan arkadaşımızın yanındayız. Tüm yasal sürecin takipçisiyiz. Kadınların iş hayatından el çektirilmesine müsade etmeyeceğiz." 

 

SİNOP TEMSİLCİSİ İSTİFA ETTİ!

Öte yandan ajansın Sinop Temsilcisi Deniz Özen de çektiği bir videoyla Öcal'ın işten çıkarılmasına tepki göstererek istifa ettiğini duyurdu.

 

 

Özen, videoda şu ifadeleri kullandı:

"Herkese merhabalar, DHA Sinop Temsilcisi Deniz Özen ben.

Çok üzücü bir olayı tüm kamuoyuyla paylaşacağım ve takdiri sizlere bırakacağım.

Yaklaşık 2,5 yıldır Demirören Haber Ajansı’nda gecesini gündüzüne katarak çalışan bir arkadaşımız bugün işten çıkartıldı. Nedeni ise; sadece anne olması.

Bir anne adayını DHA bugün itibariyle işten çıkarmıştır. Neden? DHA Genel Müdürü Celal Bey’in gerekçesi şu;

‘Sen şimdi anne olacaksın, çocuğun hastalanır süt iznin falan olur. Sen hastalanırsın biz bunlarla uğraşamayız. Bu nedenle seninle çalışmak istemiyoruz’

Bizler DHA’yı aile olarak bilirdik, yanılmışız. Ben Deniz Özen olarak bugün itibariyle DHA ile ilişkimi kesiyorum. Kimlik kartımı da burada yırtıyorum. Biz mesleğimizi onurumuzla yapıyoruz ve Irmak arkadaşımıza yapılan bu olayı esefle kınıyoruz. Takdiri siz kamuoyuna bırakıyoruz.”

twitter takip