Cüneyt Özdemir Sevda Noyan'ı yayından aldı: 'Anlaşmamız mümkün değil... '

ABONE OL

Ülke TV'de yayınlanan 'Arafta Sorular' programındaki açıklamalarıyla büyük tepki çeken ve gündem olan Sevda Noyan, Cüneyt Özdemir'in YouTube programına bağlandı. Sevda Noyan'ın açıklamalarından rahatsız olan Özdemir, Noyan'ı yayından aldı.

Ülke TV'de yayınlanan 'Arafta Sorular' programında komşularını ölümle tehdit ettiği açıklamalarıyla büyük tepki çeken ve gündemin bir numaralı ismi olan yazar Sevda Noyan dün akşam Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalı üzerinden yayınlanan programına konuk oldu.
 
Programın 3 Mayıs'ta yayınlandığını ve kendisinin de bu açıklamaları o gün yaptığını belirten Noyan, program ilk yayınlandığında hiçbir tepki almadığını ve herkesin kendisini tebrik ettiğini söyleyerek açıklamalarına başladı.
 
Kendisine gelen tepkileri de operasyon olaran tanımlayan Sevda Noyan, sözlerinin sadece bu kısmı dinlendiğinde yanlış anlaşıldığını, bir bütün olarak başka bir konudan söz ettiğini söyledi. Canan Kaftancıoğlu, Özgür Özel ve Ayşenur Arslan'ın son dönemde yaptıkları açıklamaları da darbe iması olarak değerlendiren Noyan bu sözleri onun için söylediğini belirtti. 
 
"50 kişiyi götürürüz" sözleriyle FETÖ'cüleri kasettiğini belirten Sevda Noyan, açıklamasını da darbeye karşı savunma hakkı olarak nitelendirdi.
 
Bir darbe girişimi daha olursa bunun beklenen birşey olduğunu anlatmak istediğini söyleyen Sevda Noyan'nın açıklamalarından bazıları şöyle:
 
- Ben 12 Eylül’ü yaşayıp üniversite okuyamadım. Sonra 28 Şubat’ı yaşadım. 15 Temmuz darbesi de hepimizde çok ciddi travma yarattı. Son günlerde yapılan darbe söylemlerine karşı yapılan bir şeydi. Bizi öyle yakalayamazlar, biz de bu sefer birşey yaparız...
 
- Biz 50 kişiyi götürürüz derken biz onları asarız, keseriz anlamında değildi ifade. 15 Temmuz başarılı olsaydı biz listeleri gördük. Orada maneviyatta bahsettiğim biz bu anlamda kendimizi güçlü hissediyoruz. Ama silah konusunda olay kendimizi savunmaktan, götürmekten bahsediyorum. Siz kalkıp seçilmiş bu ülkenin başkanına silahla sizi götürürüz diye söyleyeceksiniz, biz susacağız, bugüne kadar hep böyle yapılmış. Onlar yapıyorsa bizim de elimiz armut toplamıyor modunda bir konuşmaydı bu. Bıçak varsa savaşırım elimdeki neyse...
 
- O dönemde, herkes ne olduğunu şaşırdı. Elimizde hiçbir şey olmadan bir anda bir darbenin içinde bulduk kendimizi. Şu anda böyle bir şeye hazırlıklıyız. İlla ki silahtan bahsetmiyoruz, ruhen hazırlıklıyız. Silah da gerekir, silah da olur gerekirse...
 
- Benim Kemalistlerle hiçbir işim yok ki zaten. Kemalistlerle, sekülerle ya da o beni bütün gün linç edenlerde derdim yok. Benim darbe yapanlarla problemim var. Bu ülkede kim darbeye teşebbüs ediyorsa benim onunla problemim var.  
 
Cüneyt Özdemir de, Sevda Noyan'ın sözlerini "Bu ülkenin bir polisi savcısı var. Bunlara güvenmek gerekmiyor mu? Suçlu olanları ihbar edersiniz. Suç duyurusunda bulunursunuz. Hala 50 kişi götürürüz demekle ne demek istediğinizi anlamıyorum. Biz yine de onları gözümüze kestirdik mi, diyorsunuz? Sizin sözlerinizden bir silah cephaneliğiniz olduğu anlaşılıyor. Ruhsatlı silahınız var mı?" sorusuna da "Hayır benim ruhsatlı silahım yok ama karşıdaki sizi öldürmeye geldiğinde siz ne yapacaksınız? Ben elimde ne varsa savaşırım. Bunun örneklerini görmedik mi?" cevabını verdi.
 
Sevda Noyan, eşi Engin Noyan'ın bir dönem FETÖ'nün medya kuruluşu Samanyolu TV'de program yapmasından söz edince Cüneyt Özdemir'in "Eşiniz bu FETÖ'cü 3-5 komşunuzu tanıyor mu?" sorusuna ise; "Hayır nereden tanıyacak. 20 yıldır onlarla hiç bir ilgisi yok ki. Tam tersine 20 yıldır bu ülkede Engin bunlar çok tehlikeli insanlar diye her mecrada söylemiş bir insan" cevabını verdi.  Noyan, eşini Samanyolu TV'de program yaptığı dönemlerde tanımadığını da sözlerine ekledi.
 
Canan Kaftancıoğlu ve Ayşenur Arslan'ı da hedef gösteren Sevda Noyan "Artık darbeden bashsetmesinler. Artık darbe olmasın" dedi.
 
Cüneyt Özdemir, de Sevda Noyan'ın sözlerine "Ne alakası var. Ayşenur Hanımla. Canan Hanımla sizin dediğinizin. Siz diyorsunuz ki eskisi gibi olmayacak. Terlikle gitmeyeceğiz. Ne demek istiyorsunuz. Bir yerde silah mı saklıyorsunuz darbe olacak diye. Anlamıyorum ne demek istediğinizi" diyerek tepki gösterdi.
 
Noyan, Özdemir'in bu sorusuna "Gerekirse silah da olabilir" dedi.
 
Özdemir, daha sonrasında "Teşekkür ederim yayına katıldığınız için, sanırım sizinle bu konuda anlaşamayacağız.” diyerek bağlantıyı sonlandırdı.
 
Özdemir, Noyan'ı yayından aldıktan sonra da, "Uyduruk bir şey çıktı. Canan Kaftancıoğlu bir şey demiş de… “Demedim” diyor. Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki “Demedim, böyle bir şey ima bile etmedik” diyor bu insanlar. Gelinen noktada biz de silahları hazırlıyoruz gibi cümleler çıkıyor. Böyle demiyor ama anlıyorsunuz yani. Hep beraber anlamamazlıktan mı gelelim" sözleriyle Noyan'a tepkisini gösterdi. 
 
Özdemiri bu anları daha sonra sosyal medya hesabından "Anlaşmamız mümkün değildi" notuyla paylaştı. 
 
twitter takip