Cumhuriyet'te 'açıklama' krizi büyüyor! Özge Mumcu Aybars da yazılarına son verdi!

Cumhuriyet%E2%80%99te+%E2%80%99a%C3%A7%C4%B1klama%E2%80%99+krizi+b%C3%BCy%C3%BCyor%21;+%C3%96zge+Mumcu+Aybars+da+yaz%C4%B1lar%C4%B1na+son+verdi%21;
ABONE OL

Cumhuriyet gazetesinin dün başyazı olarak Süleyman Soylu'ya verdiği yanıt sonrası, bugün Erinç Yeldan'ın ardından Özge Mumcu Aybars da yazılarını sonlandırdı.

Cumhuriyet'in eski çalışanları başta olmak üzere, çok sayıda kişinin tepkisini çeken bu açıklamanın ardından bugün Cumhuriyet'te ekonomi yazıları kaleme alan Alp Erinç Yeldan, yazılarına son verdiğini duyurmuştu.

Yeldan'ın ardından bir ayrılık haberi de Özge Mumcu Aybars'tan geldi.

Aybars, sosyal medyadan yaptığı duyuruda, "Cumhuriyet Gazetesi’ne duyduğum ‘manevi bağlılık’ nedeniyle başladığım ve bir yılı aşkın süredir yazdığım Pazar Eki’ndeki yazılarıma son verme kararı aldım. Cumhuriyet’in tüm emekçilerine derin saygılarımla" dedi.

 

TIKLAYIN -Cumhuriyet'in dünkü açıklamasına tepki olarak köşe yazılarına son verdi!

 

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TRT Haber canlı yayınında Cumhuriyet gazetesinin eski manşetlerini kameralara göstererek gazeteyi hedef göstermesine, dün gazetede başyazı imzasıyla kaleme alınan "Açıklama" ile cevap verilmişti. Ancak açıklamada, söz konusu manşetlerin arkasında durulmamış ve "O manşetler Can Dündar dönemine ait" denilmişti.

Gazetenin bu tutumuna başta gazeteciler olmak üzere sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda isim tepki gösterirken, Cumhuriyet'e Twitter'dan yanıt veren Dündar, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Doğrudur @cumhuriyetgzt Bütün sorumluluk benim. Ve bunu gururla söylüyorum. Kimseyi suçlayıp ihbarcılık yapmadan... #Soylu’nun gözüne girmeye çalışmadan; utanmadan..."

 

twitter takip