Cumhuriyet yazarından 'İmamoğlu' iddiası: Üst mahkemeyi de hazırladılar

Cumhuriyet+yazar%C4%B1ndan+%E2%80%99%C4%B0mamo%C4%9Flu%E2%80%99+iddias%C4%B1:+%C3%BCst+mahkemeyi+de+haz%C4%B1rlad%C4%B1lar
ABONE OL

Barış Terkoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu davasıyla ilgili önemli bir kulis aktardı.

Cumhuriyet gazetesi köşe yazarı Barış Terkoğlu, bugün kaleme aldığı yazısında; Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine 'ahmak' dediği iddiasıyla hakkında hakaret davası açılan ve son görülen duruşmada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ile siyasi yasak kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu davasıyla ilgili dikkat çeken bir kulisi gündeme getirdi.

Yazısında, davanın bir önceki hakimi olan ve Samsun'a ataması yapılan Hüseyin Zengin'e yakın bir kaynakla yaptığı görüşmeyi aktaran Terkoğlu, Zengin'in hakkında inceleme yapılacağını öngörerek şu ifadeleri kullandığını iddia etti:

“Anadolu Adliyesi Başsavcısı İ.U. bana, Ekrem İmamoğlu’na ceza verirsen biz istinaf mahkemesini de çözdük. Tüm istinafların başkanı M.B. cezayı onatacak. Yargıtay sürecini de çözmek için çalışıyoruz. Yani senin kararın üst mahkemelerde de onaylanacağı için sorun yaşamayacaksın.”

Yazısının devamında; "Hüseyin Zengin’e yapılan telkine bakarsanız sadece yerel mahkeme değil, yukarısı da ayarlanmış" ifadelerini kullanan Terkoğlu, "İmamoğlu’na ceza isteyen savcı Furkan Okudan’a, cezadan sonra terfi gibi bir görev verilmesi, ayarlama işini neredeyse gözümüze sokuyor" dedi.

Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip