Cumhuriyet yazarı: 'AKP'nin, üçüncü taşeronluk hevesi 'SETA'

Cumhuriyet+yazar%C4%B1:+%E2%80%99AKP%E2%80%99nin,+%C3%BC%C3%A7%C3%BCnc%C3%BC+ta%C5%9Feronluk+hevesi+%E2%80%99SETA%E2%80%99
ABONE OL

Mehmet Ali Güller, SETA'nın, ABD'nin taşeronu olma yolunda attığı adımları sıraladı ve 'Bu taşeronluğun hedefi ham hayaldir' dedi.

Cumhuriyet gazetesi köşe yazarı Mehmet Ali Güller, bugünkü yazısında 2019 yılında yayımladığı raporla Türkiye'de uluslararası medya kuruluşlarında çalışan gazetecilerle muhalif yayın yapan medya kuruluşlarını fişlemesiyle gündeme gelen Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA) yeni hedefinden söz etti.

Yazısında, SETA'nın ABD'nin taşeronu olmak istediğini belirten Güller, bunun ham bir hayal olduğunu ifade etti ve "Zira Asya çağı başladı, yeni bir dünya kuruluyor ve ayağı doğuda kafası batıda olanların tarihin akışını değiştirme şansı sıfırdır!" dedi.

İşte, Güller'in o yazısı:

"SETA, ABD’den taşeronluk talep ediyor

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı SETA, AKP’nin düşünce merkezi olarak 2006’da kuruldu. SETA’nın kurucu direktörü İbrahim Kalın, Erdoğan’ın sözcüsü olarak Saray’ın en etkili adamlarının başında gelir. SETA’nın eski genel koordinatör yardımcısı Fahrettin Altun, İletişim Başkanı olarak yine Saray’ın etkili adamlarından biridir. SETA’yı bugün aynı ekipten Burhanettin Duran yönetmektedir.

Neden mi kısa bir SETA tanıtımı yaptık? SETA’nın analistlerinden Ömer Özkızılcık’ın TRTWorld’de yer alan bir analizi nedeniyle.

SETA, ‘TÜRK MODELİ’ PAZARLIYOR

SETA analisti Ömer Özkızılcık, 2 Haziran’da “Türk modeli Doğu Avrupa’da yankılanıyor ve Moskova endişeli” başlıklı bir makale yazdı.

Özkızılcık, “Türkiye’nin ABD ve Batı Avrupa güçlerinin yardımı olmadan Rusya’yı sınırlayabileceğini gösterdiğini” savunuyor ve bunun da ortaya bir “Türk modeli” çıkardığını belirtiyor. O modeli de şöyle tarif ediyor: “Türkiye’nin Rusya’yı Suriye’de durdurma yeteneği, Türkiye’nin Libya’daki askeri güç dengesini Rus destekli savaş ağası Halife Hafter’e karşı tersine çevirmedeki başarısı ve Türkiye’nin Dağlık Karabağ’da oynadığı önemli rol sadece askeri zaferler değildir; ABD’nin yardımı olmadan Rusya’yı sınırlamak için bir modeldir.”

Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip