Cumhuriyet ve Sözcü gazetesi muhabirleri o davadan beraat etti!

Cumhuriyet+ve+S%C3%B6zc%C3%BC+gazetesi+muhabirleri+o+davadan+beraat+etti%21;
ABONE OL

Muhabirler Seyhan Avşar ve Necdet Önemli, 'terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek' suçlamasıyla bugün hakim karşısına çıktı.

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Seyhan Avşar ve Sözcü gazetesi Sorumlu Müdürü Necdet Önemli hakkında “terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef gösterme” suçlamasıyla açılan davanın dördüncü duruşması ise bugün İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada, "Hukuk önünde suça karışan savcı ile bir yurttaşın farkı yoktur. Ceza vermeniz halinde "savcılar suç işleyebilir ama gazeteciler haber yapamaz" diye bir algı oluşur" sözleriyle kendini savunan Avşar, beraatini istedi.

Mahkeme heyeti ise iddia edilen suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle  Seyhan Avşar ve Necdet Önemli'nin beraatine karar verdi.

Ne olmuştu?

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Seyhan Avşar ve Sözcü gazetesi Sorumlu Müdürü Necdet Önemli hakkında 5 Mart 2019 tarihinde Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan “Sözcü savcısı sabıkalı çıktı” başlıklı haber nedeniyle “terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef gösterme” suçlamasıyla dava açılmıştı. Her iki gazeteci için de 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

 

 

twitter takip