Cumhuriyet Gazetesi bugün de tekziple çıktı: 'Haberimizin arkasındayız...'

Cumhuriyet+Gazetesi+bug%C3%BCn+de+tekziple+%C3%A7%C4%B1kt%C4%B1:+%E2%80%99Haberimizin+arkas%C4%B1nday%C4%B1z...%E2%80%99
ABONE OL

Cumhuriyet Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya gazetenin iki gündür yayınladığı tekzipleri köşe yazısına taşıdı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet Gazetesi'nin dünkü ve bugünkü ilk sayfalarında yer alan tekzip ve düzeltmelerle ilgili bir yazı kaleme aldı.
 
Cumhuriyet Gazetesi, dünkü sayısının ilk sayfasında Fahrettin Altun'un Kuzguncuk'ta bulunan ve Vakıflardan kiraldığı evi ile ilgili haberi nedeniyle 3 tana tekzip yayınlamıştı. Cumhuriyeti aynı haberle ilgili bugün de bir tekzip yayınladı.
Gazetenin genel yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya da, yayınlanan tekziplerle ilgili bir yazı kaleme aldı.
 
Sansürün tarihinin gazeteciliğin tarihi ile eş değer olduğunu belirten Aykut Küçükkaya, haberlerinin arkasında olduklarını belirterek yayınladıkları tekzipleri için şunları söyledi:
 
...
 
Dün Cumhuriyet’in birinci sayfası sansür tarihindeki yerini aldı. Haberlerimizle birlikte “Olayların Ardındaki Gerçek” sütunu da “sansürden” nasibini aldı!.. Saray’ın istemediği haberlerin engellenmesi için ne yazık ki yargı kullanılıyor.
 
Bütün belgelerine yer verilerek yayımlanan haberler için bile mahkemeden “tekzip” kararı çıkıyor.
 
Öyle ki ülkenin ana muhalefet partisi CHP’nin önemli isimlerinin konuyla ilgili kamuoyuna yönelik yaptığı açıklamaları manşetine taşıyan gazetemiz iki gündür iktidara bağımlı “bağımsız yargı” tarafından verilen tekzip kararlarıyla cezalandırılıyor. Dün de yazmıştık, bugün de yineleyelim...
 
“Somut gerçeğe dayalı haberimizin arkasındayız. İstanbul’da yaşanan olay açıktır: ‘Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’ta kiraladığı vakıflara ait arazide izinsiz yaptırdığı çardak ile şöminenin de içinde bulunduğu peyzaj çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince 13 Nisan 2020 tarihinde sökülmüş ve yıkılmıştır...’
 
Ve Cumhuriyet, 14 Nisan 2020 tarihinde İstanbul’un göbeğinde yaşanan bu olayı, yaptığı haberle kamuoyuna duyurmuştur. Bu, dünyanın her yerinde haberdir; Türkiye’nin referans gazetesi Cumhuriyet, evrensel gazetecilik kuralları çerçevesinde yaşanan gelişmeyi haberleştirmiştir.”
 
 
Aykut Küçükkaya, söz konusu tekziplerle ilgili dün de şunları yazmıştı:
 
 
Değerli okurlarımız... Sokak yasağının da yaşandığı bir pazar günü karşınıza yalnızca Türk basın tarihine değil, dünya basın tarihine de geçecek bir Cumhuriyet’le çıkıyoruz. İktidara bağımlı “bağımsız yargı” tarafından manşetlerimize, haberlerimize gelen tekzip metinlerine “alışkınız.” Ancak Olayların Ardındaki Gerçek köşesine gelen tekzip metni karşısında bir o kadar da şaşkınız!..
 
Terör soruşturmaları, yargılamalar, Basın İlan Kurumu üzerinden verilen ilan kesme cezaları, haberlerimize yönelik “bağımsız yargı”nın aldığı “tekzip” kararlarına karşın gerçekleri yazmayı sürdüreceğiz. Diz çökmeyeceğiz...
 
Somut gerçeğe dayalı haberimizin arkasındayız. Bir kez daha tarihe not düşüyoruz... İstanbul’da yaşanan olay açıktır: “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’ta kiraladığı vakıflara ait arazide izinsiz yaptırdığı çardak ile şöminenin de içinde bulunduğu peyzaj çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince 13 Nisan 2020 tarihinde sökülmüş ve yıkılmıştır...”
 
Ve Cumhuriyet, 14 Nisan 2020 tarihinde İstanbul’un göbeğinde yaşanan bu olayı, yaptığı haberle kamuoyuna duyurmuştur. Bu, dünyanın her yerinde haberdir; Türkiye’nin referans gazetesi Cumhuriyet, evrensel gazetecilik kuralları çerçevesinde yaşanan gelişmeyi haberleştirmiştir.
twitter takip