Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şikayetiyle soruşturma açılmıştı! Genel Yayın Yönetmeni de ifadeye çağrıldı!

Cumhurba%C5%9Fkan%C4%B1+Erdo%C4%9Fan%E2%80%99%C4%B1n+%C5%9Fikayetiyle+soru%C5%9Fturma+a%C3%A7%C4%B1lm%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1%21;+Genel+Yay%C4%B1n+Y%C3%B6netmeni+de+ifadeye+%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

Evrensel Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni ve yazı işleri müdürü de, Ragıp Zarakolu'nun yazısı nedeniyle ifadeye çağrıldı.

Yazar Ragıp Zarakolu'nun geçen hafta Evrensel Gazetesi ve ArtıGerçek internet sitesinde yayınlanan 'Makus Kaderden Kaçış Yok' başlıklı yazısı nedeniyle Evrensel Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Fatih Polat ve Yazı İşleri Müdürü Görkem Kınacı ifadeye çağrıldı.
 
5 Mayıs'ta Evrensel Gazetesi ve Artı Gerçek internet sitesinde yayınlanan yazı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan darbe mesajı verdiği iddiasıyla yazar Ragıp Zarakolu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şikayetinin ardından Zarakolu hakkında soruşturma açılmıştı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şikayet dilekçesinde;  yazıda Erdoğan ve 1960 darbesinin ardından idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes'in kıyaslandığı ve bununla birlikte Erdoğan'a darbe tehdidi yapıldığı vurgulanmıştı.
 
Açılan soruşturma ile ilgili Evrensel'in genel yayın yönetmeni ve yazı işleri müdürü de ifadeye çağrıldı.
 
Fatih Polat, ifadeye çağrıldıklarını Twitter hesabından duyurdu.
 
Perşembe günü ifade vermeye gideceklerini bildiren Fatih Polat, "Yazarımız Ragıp Zarakolu’nun Evrensel ile Artı Gerçek’te aynı anda yayımlanan ve darbeyi destekleyen içerikte tek bir cümlesi olmayan yazısı ile ilgili Yazı İşleri Müdürümüz Görkem Kınacı ve ben Emniyet’e ifadeye çağrıldık. Avukatımız ile Perşembe günü gideceğiz" mesajını yayınladı.
 
twitter takip