Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş sosyal medya açıklaması: 'Düzene sokulmalı'

Cumhurba%C5%9Fkan%C4%B1+Erdo%C4%9Fan%E2%80%99dan+fla%C5%9F+sosyal+medya+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1:+%E2%80%99D%C3%BCzene+sokulmal%C4%B1%E2%80%99
ABONE OL

Kızı Esra Albayrak ve dünyaya gelen torunu için yapılan çirkin yorumlardan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sosyal medyaya yaptırım uygulaması geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu. 
 
Erdoğan, sosyal medyayı kontrol altına alacak bir düzenlemenin yapılacağını söyledi. Erdoğan "Bu konudaki teklifimizi parlamentomuza getireceğiz" dedi.
 
“BU MECRALARIN BİR DÜZENE SOKULMASI ŞARTTIR”
 
Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi:
 
“Üzerinde durmamız gereken konu medya ve sosyal medyanın bu tür kokuşmuşluğun aracı haline düşmesidir. Bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Bu millete, bu ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Biz bunları parlamentomuza getirip, bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz.
 
Küresel firmalar içerikle ilgili her türlü hukuki ve mali sorumluluğu üstleniyorlar ancak Türkiye'den kaçınıyorlar. Bizim ailemizin başına gelenleri 83 milyonun her biri yaşayabilir. Bir kişinin yüzüne karşı ifa edildiğinde suç olan her şey sosyal medyada da aynı şekilde karşılaşmalıdır.
 
Cinsel istismar, kumar, dolandırıcılık, terör propagandası başta olmak üzere hak arama yolları açık olmalıdır. Milletimize karşı sorumluluklarımızı işletmemiz gerekiyor. 83 milyonun sosyal medya terörü karşısında eli kolu bağlı kalmasını kabul edemeyiz. Bu kapsamda hukuki düzenleme üzerinde çalışıyoruz.
 
Bu mecraların hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Erişim engeli, adli ve mali yaptırımları devreye sokacağız. Türkiye muz cumhuriyeti değildir.
Niçin YouTube Twitter Netflix gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzun ne demek olduğunu anlıyor musunuz? Bu ahlaksızlıkları ortadan kaldırabilmek için. Sosyal medya düzene sokulmalı. Bu mecraların kontrol edilmesini istiyoruz. Türkiye bir muz cumhuriyet değildir.
 
Bu konudaki teklifimizi parlamentoya getireceğiz. Hukuki düzenleme tamamlandığında erişim engeli ile adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız. Üzerinde durmamız gereken asıl konu medya ve özellikle sosyal medya mecralarının nasıl olup da böyle bir kokuşmuşluğun aracı haline dönüştükleridir.
 
Yalanın iftiranın kişilik haklarına saldırının itibar suikastlerinin alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Bu millete bu ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Bir an önce biz bunları parlamentomuza getirip parlamentomuzdan bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını kontrol edilmesini istiyoruz. Sosyal medya mecralarını kontrol eden küresel firmalar içerikle ilgili her türlü mali sorumluluğu üstleniyorlar Türkiye'de bundan kaçınıyorlar. Mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız.''
 
SOSYAL MEDYANIN KATILMA İHTİMALİ TEPKİ ÇEKTİ!
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya hakkındaki açıklamaları bir anda gündemin ilk sıraya yerleşirken, bu mecraların kapatılmasına yönelik sözleri ise tepkiyle karşılandı.
 
Sosyal medyada bazı saygısız yorumlara yaptırım uygulanmasını olumlu karşılayan birçok kullanıcı mecraların tamamen kapatılması fikrini ise eleştirdi.
 
Erdoğan'ın sosyal medyadan yapılan çirkin yorumları eleştirip, sosyal medya mecralarını sayarken dünyaca ünlü dijital içerik platformu Netflix'i de belirtmesi ise "Netflix'de mi sosyal medya aracı mı imiş. Bunu öğrendiğim iyi oldu", "Netflix'den ilk açıklama geldi: Önce adımı aynı söyleyin. Ayrıca ben ne alaka" gibi yorumlara neden oldu.
 
Erdoğan'ın Netflix'i yanlış telaffuz etmesi ise akıllara sosyal medya fenomeni Murat Övüç'ü getirdi. Birkaç ay önce kendisi de Netflix'i yanlış telaffuz eden Övüç TT listesine girdi.
 
Bazı sosyal medya kullanıcıları ise birçok sosyal paylaşım sitesinin engelli olduğu Kuzey Kore hatırlatarak, "Bizde mi Kuzey Kore olacağız" yorumunu yaptı.
 
Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında #SosyalMedyamaDokunma etiketi Twitter'da TT listesinin ilk sırasına yerleşti. 
 
 
twitter takip