Coronavirüs vakası İstanbul'da mı görüldü!

Coronavir%C3%BCs+vakas%C4%B1+%C4%B0stanbul%E2%80%99da+m%C4%B1+g%C3%B6r%C3%BCld%C3%BC%21;
ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de ilk corovavirüs vakasının görüldüğünü açıkladı. Bakan Koca şehir belirtmedi ancak vakanın İstanbul'da görüldüğü konuşuluyor.

 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gece yarısı 01:00 sularında yaptığı basın açıklama ile Çin'in Vuhan kentinden yayılan ve tüm dünyayı alarma geçiren coronavirüs vakasının Türkiye'de de görüldüğünü açıkladı. İlk coronavirüs vakasının ortaya çıkmasıyla tüm dünyada binlerce kişinin ölümüne neden olan virüs ülkemize sıçramış oldu.
 
Fahrettin Koca, açıklamasında; virüs tespit edilen hastanın genel durumunun iyi olduğunu belirtmiş ve "Bu durum sadece virüsün ülkemiz sınırlarına girdiği anlamına gelir. Bu yüksek bir ihtimaldi ve gerçekleşti. İzole edilmiş vakanın şu an tek anlamı budur. Şimdi yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda bir düzene sokmaktır. Bu küresel soruna karşı ulusal bir mücadele vereceğiz" diyerek vatandaşların sakin kalmasını istemişti.
 
 
 
Koca, virüsün Avrupa'ya gidip gelen bir vatandaş üzerinden bulaştığını söyleyerek, mümkünse vatandaşların yurt dışına çıkmamasını istemişti.
 
Bakan Koca, hasta mahremiyeti açısından vakanın görüldüğü şehri, hastaneyi ve hasta hakkındaki detayları vermeyeceğini açıkladı ancak Cnn Türk spikeri Başak Şengül canlı yayında vakanın İstanbul'da görüldüğünü ağzından kaçırdı.
 
 
 
Cnn Türk programcısı ve Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik de, Twitter hesabından yaptığı açıklamada; kendisine gelen bilgilerin vakanın İstanbul'da görüldüğü yönünde olduğu ancak bu konuda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılacak açıklamaların esas alınmasının daha doğru olacağını söyledi.
 
twitter takip