Coronavirüs nedeniyle sanatsal faaliyetler erteleniyor!

Coronavir%C3%BCs+nedeniyle+sanatsal+faaliyetler+erteleniyor%21;
ABONE OL

Türkiye'de bugün ikinci vakanın görüldüğü koronavirüs nedeniyle sanatsal faaliyetler de birer birer erteleniyor...

 
Tüm dünyada etkisi göstererek binlerce kişinin ölümüne neden olan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklama ile Türkiye'de de görüldüğü açıklanan koronavirüs sanatsal etkinliklerin iptaline de neden oldu.
 
Bakanlığın kalabalık ortamlardan uzak durulması yönünde yaptığı açıklamanın ardından okullar tatil edildi, maçların seyircisiz oynatılmasına karar verildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da,  koronavirüs tedbirleri kapsamında Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Şehir Tiyatroları, İSMEK ve İBB’ye bağlı müzelerdeki etkinliklerin ve ziyaretlerin ay sonuna kadar durdurulduğunu duyurdu. İmamoğlu, nisan ayı başında yapılacak değerlendirmelerin ardından etkinliklere devam edilip edilmeyeceğine karar verileceğini açıkladı.
 
Koronavirüs tehlikesi nedeniyle bazı sinema filmlerinin vizyon tarihleri de ertelendi ve galaları iptal edildi.
 
Başrollerinde Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Elçin Sangu gibi isimlerin yer aldığı Ezel Akay imzalı '9 Kere Leyla' filminin vizyon tarihi de ertelendi. Filmin yeni vizyon tarihi daha sonra açıklanacak.
 
9 Kere Leyla filmi haricinde; Müstakbel Damat”, “Aslan Hürkuş Kayıp Elmas” ve “Malazgirt 1071 filmlerinin vizyon tarihi de ertelendi.
twitter takip