Çorlu Tren Katliamı davası 5 Ekim'e ertelendi

%C3%87orlu+Tren+Katliam%C4%B1+davas%C4%B1+5+Ekim%E2%80%99e+ertelendi
ABONE OL

Çorlu'da 4 yıl önce ihmaller nedeniyle meydana gelen, 25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu Tren Katliamı davasının 10'uncu duruşması görüldü.

Tekirdağ Çorlu'da 8 Temmuz 2018'de 25 kişinin hayatını kaybettiği tren katliamına ilişkin açılan davanın Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 10'uncu duruşmasında erteleme kararı çıktı. Duruşma 5 Ekim 2022 tarihine ertelendi.

4 yıldır ilerleme olmadan süren ve 4 kişinin tutuksuz yargılandığını davanın 10'uncu duruşması öncesi Santral Parkı'nda buluşan aileler, adalet talebiyle yürüdü.

Yürüyüşe CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da katıldı.

Mahkeme heyeti, Gezi Davası kapsamında tutuklanan dava avukatlarından Can Atalay'ın davaya SEGBİS ile katılması talebini reddetti.

KATLİAMDA HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARI SÖZ ALDI

Duruşmada ayrıca Çorlu Tren Katliamı'nda hayatını kaybedenlerin yakınları 'kaza değil katliam' vurgusu yaptı. Söz alan aileler, duruşma kararlarına tepki gösterdi.

Serhat Şahin'in babası Hüseyin Şahin, "4 yıl geçti ama hala sanık koltukları boş. Suçlu olmayana ceza verirken kolay veriyorsunuz, asıl suçlulara ceza vermek için ne bekliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Mısra Öz ise "Adaleti bekliyoruz. Talepleri reddediyorsunuz. Savcılığın iddianameyi geciktirmesinin sebebi bize karşı tutumunuzdur. Çorlu için adalet bekliyoruz" dedi.

Zeliha Bilgin, "Daha fazla bu adaletsizliğe gücüm kalmadı" şeklinde konuştu.

Mehmet Öz, "Bu davanın uzamasına anlam veremiyorum. İstenen kişiler 2 saatte yargı önüne çıkarılıyor. Sürecin hızlandırılması için yapılması gereken ne varsa sesimizi yükselteceğiz. Bu facianın sorumlusu AK Parti'dir. Bu yargılamanın uzamasının nedeni de AK Parti'dir" dedi.

'EVLADIMIN KANI VAR BURADA'

Katliamda yakınlarını kaybeden aileler, sorumluların ceza almamasına tepki gösterdi. Duruşmayı takip eden aileler "Muhatabımız savcılıktır" diyerek salonu terk etti.

Katliamda 14 yaşındaki kızı Bihter Bilgin’i, kız kardeşleri ve 5 aylık yeğenini kaybeden Zeliha Bilgin, "Evladımın kanı var burada kanı. Ben dört yıldır bu pantolonla yaşıyorum. Neyin kafasını yaşıyorsunuz siz? Adaletiniz batsın. Bizi insanlıktan çıkardılar" mahkeme karalarına tepki gösterdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Uzunköprü-Halkalı seferini gerçekleştiren tren, 8 Temmuz 2018 tarihinde seyir halindeyken Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinin Sarılar Mahallesi mevkiinde devrilmiş, ihmaller sonucu 25 kişi hayatını kaybetmiş, 340 kişi de yaralanmıştı.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca kazanın yaşanmasında kusurlu bulunan TCDD 1'inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14'üncü Demiryolu Bakım Müdürlüğü'nde Demiryolu Bakım Müdürü olarak görev yapan Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım Şefliği'nde çalışan Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Yol Bakım Şefliği'nde Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım hakkında 'taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

twitter takip