Cnn Türk'ten tepki çeken koronavirüs önlemi! Muhabir ve kameramanları binaya sokmuyor!

Cnn+T%C3%BCrk%E2%80%99ten+tepki+%C3%A7eken+koronavir%C3%BCs+%C3%B6nlemi%21;+Muhabir+ve+kameramanlar%C4%B1+binaya+sokmuyor%21;
ABONE OL

Cnn Türk'ün haber toplamak için sokaklarda olan muhabir ve kameramanlarını binaya sokmayarak, konteynerlarda çalıştırması tepki tepki.

 
11 Mart'ta ortaya çıktıktan sonra Türkiye'de de hızla yayılan ve 10. günde vaka sayısı 947 olarak açıklanan koronavirüs riski nedeniyle Demirören Medya Grubu'na bağlı CNN Türk'ün yaptığı uygulama ise tepki çekti.
 
Cnn Türk'ün haber merkezinde çalışan 16 muhabir ve kameramanın binaya girişleri yasaklandığı iddia edildi.
 
Gelişmeleri takip ederek haber bulmak için sokaklarda bulunan muhabir ve kameramanlardan iddiaya göre; binanın dışındaki otopark alanına kurulan konteynerlerda çalışması isteniyor. Çalışanların yemek ve tuvalet ihtiyaçları için bile binaya girilmesine izin verilmiyor.
 
CNN Türk yöneticilerinin bu durum için "Sizin etkileşim alanınızı kısıtlıyoruz" dedikleri konuşulurken, çalışanlarına maske ve dezenfektan spreyi ise daha dün verdiği öğrenildi.
 
Demirören Medya Grubu'nun diğer medya kuruluşlarında muhabirlerin sokağa çıkmaları yasaklanırken, CNN Türk’ün seçtiği bu yol muhabirlerin tepkisini çekti.
 
Bu durumun sosyal medyaya yansımasıyla bazı gazeteciler de sessiz kalmayarak tepkilerini gösterdi. 
 
Hürriyet'in tebligatla işine son verdiği gazeteciler arasında yer alan Serkan Ocak, bu duruma "Bu barakalar CNN Türk'te çalışan muhabir ve kameramanlar için hazırlanmış. Binaya girmeleri yasaklanmış. Diğer tüm çalışanlar binaya girip çıkabiliyorken kameramanlar ve muhabirlere bu muamele uygun görülmüş. Hıyarlıkta sınır yok nasılsa" diyerek tepki gösterdi.
 
Türkiye Gazeteciler Sendikası da, tepkisini "Önlemden anladığınız bu mu" diyerek gösterdi.
 
Cnn Türk'ün bu tavrına sert tepki gösteren gazetecilerden bazıları da, içerdeki arkadaşlarıyla konuştuklarını ve arkadaşlarından aldıkları bilgiye göre; genel müdürün salgının kendileri hariç kimseye bulaşmasını önemsemediğini, bu nedenle çalışanlara ağır muamelede bulunduğunu belirten mesajlar atıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
twitter takip