Cem Uzan'dan Sabancı, Şahenk ve Zorlu’ya dava!

Cem+Uzan%E2%80%99dan+Sabanc%C4%B1,+%C5%9Eahenk+ve+Zorlu%E2%80%99ya+dava%21;
ABONE OL

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, Genç Parti'nin kurucusu Cem Uzan'ın Paris Hukuk Mahkemesi'nde dava açtığını yazdı.

Genç Parti'nin kurucu Genel Başkanı Cem Uzan, dün Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuşarak "İnanın Recep Tayyip Erdoğan dönemi bitiyor. Seçim için sandık tarihi olan 25 Haziran 2023'ü bekleyin. Erken seçime ‘hayır' deyin. 12 ay sonra Erdoğan'ı davulla zurnayla emekli edin gitsin" çağrısında bulunmuştu. Uzan ayrıca seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olacağını da ifade etmişti.

"NAZİF ZORLU GİBİ 52 İSİM SANIK"

Bugün ise Sabah gazetesinin ekonomi yazarlarından Dilek Güngör, Cem Uzan'ın Sabancı, Şahenk ve Zorlu’nun da aralarında olduğu 52 isme Paris'te dava açtığını söyleyerek şunları yazdı:

“Uzanlar'ın Paris'te açtığı tahkim davalarını bilirsiniz. Dünyanın en iyi avukatlık bürolarını tutmuşlardı. Ama 2010'dan bu yana Türkiye'ye karşı açtıkları bütün davaları kaybettiler. Geçenlerde Paris Hukuk Mahkemesi'nde yeni bir dava daha açtılar. Bu kez eski Paris Baro Başkanı gibi ünlü avukatları da devreye soktular. 17 Mayıs'ta ilk duruşması görülen davanın konusu ilginç… TMSF'nin varlık satış ihalelerine katılan aralarında Suzan Sabancı, Ferit Şahenk, Nihat Özdemir ve Ahmet Nazif Zorlu gibi 52 isim sanık! Onlardan istenen tazminat 68 milyar dolar…

"SİZE DE YABANCI GELMİYOR DEĞİL Mİ?"

Yani aklınca ihaleye girecek yatırımcılara diyor ki, 'Bakın, TMSF'den mal alırsanız yıllar geçse de dava açılabilir.'

Halbuki, bu davadan bir sonuç alınamayacağını bal gibi biliyor. Zira, uluslararası yatırım anlaşmalarına aykırı bir dava… Türkiye'de faaliyetlerine devam eden bir şirketle ilgili Paris Hukuk Mahkemesi'nin yetkili olamayacağını en basit hukuk öğrencisi bile bilir.

Amaç ne peki?

Tabii ki, TMSF'nin ihalelerini ve satışlarını baltalamak…

Bu söylem ve eylemler size de yabancı gelmiyor değil mi?”

twitter takip