Büyük tepki toplamıştı! İBB, tarihi binaya asılan Nusret posterini kaldırdı

B%C3%BCy%C3%BCk+tepki+toplam%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1%21;+%C4%B0BB,+tarihi+binaya+as%C4%B1lan+Nusret+posterini+kald%C4%B1rd%C4%B1
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun ve İBB Genel Sekreteri Mahir Polat, Galata Meydan'ındaki tarihi binaya asılan 'Nusret Gökçe' posterinin kaldırıldığını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beyoğlu’nun Galata semtinde tarihi Galata Kulesi’nin bulunduğu meydanda tadilat işlemleri yapılan tarihi binaya asılan 'Nusret Gökçe' posterini kaldırdı.

NE OLMUŞTU?

Galata Meydanı'nda tadilat işlemleri yapılan tarihi binanın ‘Nusret Gökçe’ posteriyle örtüldüğü görülmüş, İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve eski Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, “Sözde kültür elçilerinin ticari projeleri için bin yıllık Galata Meydanı'na yapılan bu uygulama kabul edilemez” demişti.

POSTER KALDIRILDI

İBB sözcüsü Ongun ve İBB Genel Sekreteri Mahit Polat, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada, söz konusu posterin kaldırıldığını duyurdu.

Ongun, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul, tarihi ve kültürel zenginliği ile kendini tüm dünyaya rahatlıkla anlatabilecek derinlikte bir şehirdir. Beyoğlu’na yakışmayan giydirme İBB tarafından kaldırtıldı."

Daha önce yaptığı paylaşımda konuyla ilgili işlem başlatılacağını duyuran Polat ise, dün akşam saatlerinde yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

twitter takip