'Bütçeden derhal acil bir tasarruf fonu oluşturmalı'

%E2%80%99B%C3%BCt%C3%A7eden+derhal+acil+bir+tasarruf+fonu+olu%C5%9Fturmal%C4%B1%E2%80%99
ABONE OL

MYP Muhafazakar Yükseliş Parti lideri Ahmet Reyiz Yılmaz Meclis 2020 bütçesini derhal revize edip bütçeden acil bir tasarruf fonu oluşturmalıdır. Bu fon halkımıza korona virüs nedeni oluşan karantinaya bağlı yardım olarak geri iadesiz dağıtılmalıdır dedi.

Yaklaşık olarak 160 milyar dolar toplam bütçe büyüklüğü var yüzde 10 tasarruf yapılsa acilen 16 milyar dolar kaynak ayrılabilir. Bu para halka her türlü dağıtılabilir. 10 milyon aileye 1500 dolar verseniz dahi bu tasarruf fonu yeterli olur. Yapılması gereken bütün harcamaların tasarruf kapsamında kısılmasıdır. Ortada olağan üstü bir durum var. Bütçe Koronadan önce yapıldı. Olan üstü bir durum var ve daha yılın başındayız. Bütçe harcamaları yapılmadı. Şimdi hükümet kaynak arıyorsa 2020 bütçesine başvursun ve revize ile tasarruf yapsın.
 
100 YILDA GELEN BİR MUSİBET VAR ORTADA 
 
Bu millet her yıl düzenli vergi ödüyor. Yüz yılda bir kez gelen bir felakette hükümetin halkına cömert davranması bir lütuf değil vazifedir. Para milletin parasıdır. Yapılması gereken kaynak oluşturmaktır. İşte kaynak 2020 yılı bütçesinde acil revize ile tasarrufa gidilmesidir. Bu açılım hükümeti de rahatlatacaktır. Meclis'in toplanmasını acilen tavsiye ediyoruz dedi.
twitter takip