Bu belge kafa karıştırdı! Mehmet Çilingiroğlu şov peşinde mi?

Bu+belge+kafa+kar%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1rd%C4%B1%21;+Mehmet+%C3%87ilingiro%C4%9Flu+%C5%9Fov+pe%C5%9Finde+mi?
ABONE OL

Koç Üniversitesi'ndeki görevinden kovulduğunu söyleyen Mehmet Çilingiroğlu hakkında ortaya çıkan belge kafaları karıştırdı. Çilingiroğlu, halkın koronavirüs ile mücadele ettiği ve tedirgin olduğu bu günlerde yalan söylemek ve şov yapmakla suçlanıyor.

Habertürk TV ekranlarında yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programında moderatör Didem Arslan Yılmaz ile yaşadığı tartışma ve programı terk etmesi ile gündem olan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Cnn Türk canlı yayında olduğu sırada kendisine gelen bir maille Koç Üniversitesi'ndeki görevine son verildiğini öğrendiğini iddia etmişti.
 
Canlı yayında bu duruma tepki gösteren Mehmet Çilingiroğlu'nun Koç Üniversitesi’nde sözleşmeli bir kadrosunun bulunmadığı, “misafir öğretim üyesi” konumunun da Ocak ayında sona erdiği ortaya çıktı.
 
T24‘e bilgi veren Koç Üniversitesi kaynakları, Prof. Çilingiroğlu için yapılan işlemin, “ocak ayında biten misafir profesörlük” konumu nedeniyle adının üniversite web sitesinden kaldırılmasından ibaret olduğunu söylediler. Kaynaklar sona eren “misafir” statüsü ve sözleşme olmadığı için “fesih ve kovulma”nın söz konusu olmadığını, durumun Prof. Çilingiroğlu’na da bildirildiğini belirttiler.
 
Milat yazarı Serdar Arseven, YouTube hesabında Koç Üniversitesi tarafından Çilingiroğlu’na 27 Mart’ta gönderilen yazıyı paylaştı.
Yazıda, Çilingiroğlu’nun 27 Mart’ta (tartışmalı geçen yayından 5 gün önce)“misafir öğretim üyesi” görevinin sona erdiği belirtilirken, kendisine “verdiği katkılardan dolayı teşekkür edildiği” aktarılıyor.
 
 
Bu belgenin de ortaya çıkması ve sosyal medyada yayılmasından sonra, Çilingiroğlu'nu Türkiye'nin Nabzı programından sonra en çok eleştirilen isimlerden olan Habertürk yazarı Sevilay Yılman da, Çilingiroğlu'nu alanen yalan söylemekle suçladı.
 
Bu belgenin ortaya çıkmasından sonra sosyal medyada hakkında yalan söylediği yorumlar yapılan Çilingiroğlu ise; Twitter hesabından yaptığı açıklamayla mailin kendisine 3 Nisan günü Türkiye saatiyle 21:27'de gönderildiğini, kendisine de de Sen Diego saatiyle 11.27'de geldiğini aktardı.
 
Çilingiroğlu, mailin Türkiye saatiyle geliş saatin de mesai saati dışında olmasına dikkat çekti.
 
Ancak, sosyal medya kullanıcıları Koç Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olan ve misafirliği Ocak ayında biten Çilingiroğlu'nun bu durumdan daha önceden haberdar olmaması ihtimaline inanmayarak "Bu mail formalite icabı gelmiştir. Daha önceden illaki kendisi haberdar edilmiştir.Kendisi biraz şov peşinde koşup adını duyurmaya çalışıyor" yorumunda bulundu.
 
Geçen akşam katıldığı ve virüsün yakın zamanda bitmeyeceği yönünde yorumlar yapan Mehmet Çilingiroğlu, Didem Arslan Yılmaz ile sözünün kesildiği ve sürekli müdahale edildiğini söyleyerek tartışmıştı.
 
Program sırasında diğer konukların konuşmasına da müdahale eden Çilingiroğlu, ön plana çıkarak şov yapmaya çalışmakla suçlanmıştı. 
 
twitter takip