Bir numaralı gündem Süleyman Soylu! Gündeme bomba gibi düşen istifa kararını hangi gazete nasıl duyurdu?

Bir+numaral%C4%B1+g%C3%BCndem+S%C3%BCleyman+Soylu%21;+G%C3%BCndeme+bomba+gibi+d%C3%BC%C5%9Fen+istifa+karar%C4%B1n%C4%B1+hangi+gazete+nas%C4%B1l+duyurdu?
ABONE OL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün akşama damgasını vuran istifa kararı bugün gazete manşetlerinde de yer aldı. Cuma günü açıklanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle panikleyen halkın uzun ve kalabalık kuyruklarda sosyal mesafeye dikkat etmeden alışveriş yapmasının sorumluluğunu Süleyman Soylu üzerine almıştı. Salgının yayılmasını hızlandıracağı düşünülen bu anlar nedeniyle tepki çeken Süleyman Soylu büyük tepki almıştı.

30 Büyükşehir ve Zomguldak'da haftasonu uygulanan sokağa çıkma yasağının Cuma akşamı yasak başlamadan iki saat gibi kısa bir süre önce duyurulması nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu büyük tepki almıştı.
 
Ani açıklanan karar sonrası vatandaşlar market, bakkal ve fırınlara akın ederek uzun kuyruklar oluşturmuş ve maske ya da eldiven olmadan alışveriş yapmıştı. Sosyal mesafenin de dikkat edilmediği bu anlar koronavirüs salgınının yayılmasını hızlandıracağı endişesiyle büyük tepki çekmişti.
 
Soylu'ya tepkiler sadece muhalafet kanadından değil, iktidara yakın gazetecilerden de gelmişti. 
 
Bu görüntülerden sonra tedbirsiz ve plansız haraket ettiği için eleştirilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önce hatasını kabul etmiş sonrasında da sorumluluğun kendisine ait olduğunu söyleyerek istifa etmişti.
 
Süleyman Soylu'nun dün akşam sosyal medyadan duyurduğu istifa kararı gündeme bomba gibi düştü. Süleyman Soylu dün akşamdan bu yana hem sosyal medyanın hem de haber kanallarının bir numaralı gündem maddesi oldu. 
 
Ancak; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süleyman Soylu'nun istifasını kabul etmedi.  İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada;  "Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir ancak nihai karar Cumhurbaşkanımıza aittir. Süleyman Soylu görevine devam edecektir" denildi.
 
Süleyman Soylu'nun istifa kararı da bugün gazetelerin manşetlerinde geniş bir şekilde yer buldu.
 
İktidara yakın gazeteler Soylu'nun istifasını 'Soylu duruş' olarak tanımlarken muhalif gazeteler ise Soylu'nun bu kararını tepkilere ve parti içinde anlaşmazlık yaşadığı diğer bakanlara karşı güç kazanmak için yaptığı gönünde gördü.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
twitter takip