Bayram günü telefon hatları çöktü, vatandaşlar isyan etti: 'Deprem olsa yandık...'

Bayram+g%C3%BCn%C3%BC+telefon+hatlar%C4%B1+%C3%A7%C3%B6kt%C3%BC,+vatanda%C5%9Flar+isyan+etti:+%E2%80%99Deprem+olsa+yand%C4%B1k...%E2%80%99
ABONE OL

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirilince vatandaşlar bayramlaşmak için birbirini telefonla aramak istedi. Ancak oluşan yoğunluk hatların çökmesine neden oldu. Operatör firmaları ise sorunun karşı firmadan kaynaklandığını belirten açıklamalar yaptı.

Bugün başlayan Ramazan Bayramı'nda koronavirüse bağlı Covid-19 salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanınca vatandaşlar akraba ve yakınlarıyla bayramlaşabilmek için telefonlara sarıldı.
 
Ancak, bir süre sonra yoğunluktan olduğu tahmin edilen bir nedenle telefonlar çekmemeye ve aramalar yapılamamaya başladı.
 
Sorunun en çok yaşandığı operatör Turkcell olurken Vodafone ve Türk Telekom'da da benzer problemleri yaşayan kullanıcılar şikayetlerini sosyal medyadan dile getirmeye başladı.
 
Gün boyu yaşanan bu sorun bu saatlerde yavaş yavaş çözülmeye ve normale dönmeye başladı ancak vatandaşlar bu duruma "Sıradışı bir şekilde ülkece evde olsak da, bir bayram gününde bile altyapılar çöküyorsa yarın öbür gün bir deprem olsa ne yapacağız" gibi yorumlarla tepki göstermeye devam ediyor.
 
Telefon operatörleri geçen sene Eylül ayında İstanbul'da yaşanan depremde de saatlerce çalışmamıştı. Vatandaşların panikle yakınlarını araması nedeniyle oluşan yoğunluktan dolayı altyapı çökmüş ve gece geç saatlerde ancak düzelmişti.
 
Bu yoğunluk bugün de bayram gününde kendisini gösterdi ve ortaya benzer bir sonuç çıktı.
 
Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşlar bu bayramda yakınlarını ve akrabalarını ziyaret edemiyor. Bu nedenle bayram kutlamaları sadece telefonla yapılabiliyor.
 
Ancak, oluşan yoğunluktan dolayı olduğu tahmin edilen bir sebeple hatlar çökünce aramalar da yarım kaldı.  Bu durum da vatandaşları sinirlendirdi. 
 
Vatandaşlar "2020 Türkiyesi'nde neredeyse güvercin ile haberleşeceğiz. Bu kadar mı işe yaramayan alt yapımız var", "Bayram olur hat çöker, deprem olur hat çöker. 2020 yılında bir telefon konuşmasın bile zar zor yapıyoruz" gibi yorumlarla tepkilerini gösterdi.
 
Bu arada; üç operatör şirketi de yaptığı açıklamada sorunun kendi firmalarında olmadığını ve farklı bir operatördeki numarayı ararken aksama yaşandığını söyledi.
 
Turkcell konuyla ilgili, "Turkcell’lilerin diğer Turkcell’li kullanıcılara doğru yaptıkları aramalarda herhangi bir aksama bulunmamaktadır. Şebekemizden diğer operatörlere yönelik gerçekleşen aramalarda ise Turkcell kaynaklı olmayan kesintiler meydana geldiği görülmektedir" açıklamasını yaptı.
 
Vodafone'dan ise; "Diğer operatörler yönüne yaptığınız aramalarda problem yaşıyor olabilirsiniz. Sorun Vodafone kaynaklı değildir" açıklaması geldi.
 
Türk Telekom da benzer bir açıklama yaparak, "Diğer operatörlere doğru yaptığınız aramalarda yaşanan sorun, Türk Telekom kaynaklı değildir. Türk Telekom kullanıcılarının kendi aralarında yaptıkları aramalarda hiçbir sorun yaşanmamaktadır" dedi.
 
Üç firmanın da birbirini suçlayan benzer açıklamaları ise kullanıcıları daha da sinirlendirerek "Sorun bizde galiba. Bayramlaşmak için telefonla konuşmaya çalıştığımız için. Yorduk sizi kusura bakmayın", "Bu ne ya kavga eden çocuklar gibi herkes birbirini suçlamış" benzeri yorumlara neden oldu. 
twitter takip