Basın dünyasının acı kaybı...

Bas%C4%B1n+d%C3%BCnyas%C4%B1n%C4%B1n+ac%C4%B1+kayb%C4%B1...
ABONE OL

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin en kıdemli üyelerinden, Basın Kartı ve 2001 TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü Sahibi Sedat Ağralı 24 Eylül 2020 Perşembe günü vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Sedat Ağralı’nın vefatının ardından bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Mesajda “Basınımızın sevilen isimlerinden, TGC Balotaj Kurulu önceki üyelerinden ve Türkiye Gazeteciler Sendikası önceki başkanlarından üyemiz Sedat Ağralı’yı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne ve Türkiye Gazeteciler Sendikası'na verdiği hizmetler unutulmayacak. Ailesinin, yakınlarının ve basın topluluğumuzun acısını paylaşıyor, sabır diliyoruz” denildi.

Türkiye’de gazetecilerin ilk Basın İş Sözleşmesini imzalayan Türkiye Gazeteciler Sendikası yetkilisi olan Sedat Ağralı bu sözleşmenin orijinalini TGC Basın Müzesi’ne bağışladı.

Sedat Ağralı’nın cenazesi 25 Eylül 2020 Cuma günü Çekmeköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

SEDAT AĞRALI KİMDİR? 

1930 yılında Ankara’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi ve İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsünü bitirdi. Gazetecilik mesleğine 1948 yılında Cumhuriyet Gazetesi’nde başladı. 1959’da Yeni İstanbul gazetesine İstihbarat şefi ve yazar olarak geçti. İki yıl sonra Abdi İpekçi’nin çağrısı üzerine Milliyet Gazetesi’nde röportaj, ekonomik, sosyal ve sendikal konularda araştırmacı gazeteci olarak çalışmalarını sürdürdü. Daha sonra Akşam, Son Havadis, Yeni Asır, Dünya gazetelerinde, Kim, Devir, Yankı dergilerinde çalıştı. Özgür Gazetesi’nde yazı işleri müdürlüğü, Denge Dergisi’nde genel yayın müdürlüğü yaptı. 1959 yılında röportaj, 1960’da haber, 1965’de seri röportaj, 1969’da inceleme dallarında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülleri’nde ödüle değer bulundu. Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Sekreterliği ve Genel Başkanlığı yaptı. İki dönem Türk-İş Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Sosyal Politika, Sendikacılık konularında 4’ü dış ülkelerde Amerika Wisconsin Üniversitesi, İsrail, Fransa ve Almanya’da, 7’si Türkiye’de olmak üzere 11 eğitim semineri sertifikası aldı. İşçi haklarını savunmak, toplumsal barışa basındaki yazıları ile katkıda bulunması nedeniyle Cevher- İş, Deri-İş ve Demiryolu-İş sendikaları tarafından hizmet şükran plaketleri verildi. "Günümüze Kadar Belgelerle Türk Sendikacılığı", "Sendikacı Gözüyle Demirperde", Sansür, Bağımsızlık, İşçi haklan kitapları yayınlandı. 2001 TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Sedat Ağralı Basın Şeref Kartı taşıyordu.

twitter takip