Barolar mücadeleyi kazandı! Yürüyüşe devam ediyorlar!

Barolar+m%C3%BCcadeleyi+kazand%C4%B1%21;+Y%C3%BCr%C3%BCy%C3%BC%C5%9Fe+devam+ediyorlar%21;
ABONE OL

Baro başkanlarının dünden bu yana Ankara girişinde süren mücadelesi sonuç verdi. Avukatlar yürüyüşlerine devam ederek, Anıtkabir'e gidecek...

Barolar, yapılarının değiştirilmesinin planlandığı yasal düzenlemeye karşı başlattıkları Savunma Yürüyüşü’nün ikinci günündeyken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan görüşmeler sonuç verdi. Avukatlar, yürüyüşe başladı.
 
Türkiye’nin dört bir yanından başlattıkları Savunma Yürüyüşü’nün ardından Ankara’da buluşan baro başkanlarına engelleme ikinci gününde son buldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan görüşmeler sonuç verdi. Baro başkanları yürüyüşe devam ediyor.
 
CHP Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner'in verdiği bilgiye göre avukatlar yürüyüşe başladı.
 
AVUKATLAR YÜRÜYÜŞLERİNE DEVAM EDECEK!
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan müzakereler sonucunda baro başkanlarının yürüyüşlerine devam etmesi kararı alındı.
 
Buna göre; polis çekilecek, baro başkanları bulundukları noktadan 200 metre boyunca yürüyüş gerçekleştirecek. Daha sonra otobüslere binecek olan baro başkanları, Tandoğan’da inerek Anıtkabir’e yürüyecek.
 
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fezioğlu’nun ise yürüyüş kortejine alınmayacağı bildirildi.
 
FEYZİOĞLU BAROLARI SUÇLADI: BİRLİĞİMİZİ BOZDUNUZ!
 
Baro Başkanları, 27 saat sonra kendileriyle görüşmeye gelen Metin Feyzioğlu’nun içeri girmesini istemedi.
 
Polisten, Metin Feyzioğlu’nun içeri girişi için barikatı açmamasını isteyen başkanlar, Feyzioğlu’na yönelik de, “Çok teşekkür ederiz, sayenizde oldu bunlar dedi. Feyzioğlu ise, “Benim sayemde olmadı ama birliğimizi bozduğunuz için olabilir” karşılığını verirken baro başkanları ise, “Birliğimizi siz bozdunuz dedi. Baro başkanları, tartışmanın devamında Feyzioğlu’na “Gölge etmeyin sayın Başkan” dedi.
 
twitter takip