Baro başkanları için zor bir gece! Basın mensupları da engellendi!

Baro+ba%C5%9Fkanlar%C4%B1+i%C3%A7in+zor+bir+gece%21;+Bas%C4%B1n+mensuplar%C4%B1+da+engellendi%21;
ABONE OL

İktidarın baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirmek istemesini eleştiren baro başkanları ve avukatların başlattığı yürüyüş polis engeli nedeniyle devam edemiyor. Avukatlar, Ankara girişinde beklerken dün zor bir gece geçirdiler.

Çoklu baro sistemine tepki göstermek için geçtiğimiz Cuma günü kendi şehirlerinden yürümeye başlayan baro başkanları dün Ankara girişinde polis engeli ile karşılaşmıştı. Bu nedenle oturma eylemi yapmaya başlayan avukatlara gece saatlerinde de polis müdahalesi geldi. Ankara girişinde bekleyen avukatlar zor bir gece geçirdi.
 
Polis, kalkanlarla barikat kurup avukatları Ankara’ya sokmazken dün gün boyu yaşanan arbedeler sosyal medyanın ve gündemin ilk sırasındaki yerini korudu. Avukatlar yürüyüşlerini tamamlayarak Anıtkabir'e ulaşmak istiyor.
 
Dün akşam saatlerinde de, Ankara'da sağanak yağmur olmasına rağmen avukatlar yerlerini terk etmedi. Polisin engellemesi ise devam etti.
 
Yürüyeşe katılan avukatların sosyal medya hesaplarından bildirdiklerine göre; Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdiği çadırlara ve Ankara Barosu tarafından gönderilen yiyeceklere el konuldu. Çevrede bulunan ve ihtiyaçların giderildiği kafe de polisin işletmeciye baskısı nedeniyle saat 21:00'de kapatıldı. Şemsiye getiren baro görevlisi tekmelendi.
 
Polislerin avukatları engellemeleri  "Ankara'da hukuksuzluğun tarihi yazılıyor" yorumlarına neden olurken gece gazeteciler için de zorlu geçti.
 
Bölgede bulunan gazetecilerin aktardıklarına göre; polis, basın mensuplarının da görüntü almasını ve çekim yapmasını engelledi.
 
Öte yandan; İstanbul Taksim'deki baro binası önünde toplanan avukatlar da bu duruma sessiz kalan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nu eleştirerek , "Feyzioğlu İstifa" sloganları attı ve Ankara'daki polis müdahalesine tepki sloganları attı. 
 
İstanbul Barosu avukatlarının tepkisi bugün de devam edecek. 
 
twitter takip