Barış Yarkadaş'tan, 'Çağlar Çorumlu'yu yaşasaydı Zeki Müren de beğenirdi' diyenlere yanıt

Bar%C4%B1%C5%9F+Yarkada%C5%9F%E2%80%99tan,+%E2%80%99%C3%87a%C4%9Flar+%C3%87orumlu%E2%80%99yu+ya%C5%9Fasayd%C4%B1+Zeki+M%C3%BCren+de+be%C4%9Fenirdi%E2%80%99+diyenlere+yan%C4%B1t+
ABONE OL

Ünlü tiyatrocu Çağlar Çorumlu'nun Zeki Müren'i canlandırdığı reklam filmi tartışması devam ediyor

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, bugünkü köşe yazısında reklamı beğenenlerin, “Çağlar Çorumlu çok iyi oynamış, Zeki Müren yaşasa o da beğenirdi. Hatta kendisi bile rol alırdı” sözlerine   "İşte benim en çok itiraz ettiğim yan da burası… Tamam iyi de Çağlar Çorumlu, Zeki Müren değil ki!" karşılığını verdi.

Barış Yarkadaş'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Pazartesi sabahı attığım bir twit günlerdir tartışılıyor. Bu yazıyı yazmak için bilgisayar başına oturduğumda, twitimin okunma sayısı 3 milyon 128 bin 885’e ulaşmıştı.

Kaçıranlar için konuyu hatırlatayım:

İş Bankası, Maximum Kart için sanatçı Çağlar Çorumlu’nun rol aldığı ve Zeki Müren’i canlandırdığı bir reklam filmi çekti. Filmde, sanat güneşimiz Zeki Müren’e Maximum Kart’ın reklamı yaptırılıyor.

İTİRAZ ETTİM

Reklamı görünce, aşağıdaki şu satırları twit adresimde yazdım:

“İŞ BANKASI – Maximum Kart reklamı, Zeki Müren’in anısına karşı saygısızlıktır. İş Bankası bu saygısızlığı yapmaktan vazgeçmeli ve reklamı geri çekmelidir. Zeki Müren’i canlandıran Çağlar Çorumlu da bu saygısızlığa alet olmuştur. Her şey para değil Çorumlu…”

Tabii bu twitin ardından fırtına koptu…

Twitter alemi konuyu tartışmaya başladı. Öğlen saatlerinde internet gazeteleri, ertesi gün ise basılı gazeteler konuyu işlemeye başladı.

Görüşlerime destek veren de var itiraz eden de…

Reklamı sempatik bulan da var itici bulan da…

‘’ZEKİ MÜREN YAŞASAYDI…’’

Reklamı beğenenler, “Çağlar Çorumlu çok iyi oynamış, Zeki Müren yaşasa o da beğenirdi. Hatta kendisi bile rol alırdı” söyleminde birleşiyor.

İşte benim en çok itiraz ettiğim yan da burası…

Tamam iyi de Çağlar Çorumlu, Zeki Müren değil ki!

Çorumlu, Zeki Müren’i bir banka reklamında hiçbir rızası olmadan taklit ediyor. Üstelik, Zeki Müren’in yeğeni Sevtuğ Olgaç’ın DHA’ya yaptığı açıklamadan da öğreniyoruz ki; bu film çekilirken aileye danışılmamış, görüşleri ya da rızaları alınmamış…

ARADAKİ FARK…

Zeki Müren’in geçmişte deterjan reklamında bizzat oynaması ile bugün Çağlar Çorumlu’nun onu bir banka reklamında canlandırması aynı şey değildir! Zeki Müren o reklamda kendi rızasıyla oynamıştır! Aradaki fark çok açık değil mi? Bu yüzden, bir daha söylüyorum: Çağlar Çorumlu Zeki Müren değildir! Dolayısıyla, hiç kimse vefat etmiş bir insanı, eğer önceden yapılmış ve senaryosu üzerinde uzlaşılmış bir anlaşması yoksa, kendi kuruluşunun ticari reklamında oy-na-ta-maz!

ÇAĞRI!

Zeki Müren’in yeğeninin yaptığı ‘kibar ve nazik’ açıklamanın ayrıntılarında yer alan sözler de bu reklamın geri çekilmesi için yeterli bir sebeptir. İş Bankası, çektiği reklamla amacına ulaştığına göre, Zeki Müren’in ruhunu daha fazla incitmemelidir."

twitter takip