Barış Yarkadaş: Türkiye, o heykelin gözü açıldığından beri, adalete aç!

Bar%C4%B1%C5%9F+Yarkada%C5%9F:+T%C3%BCrkiye,+o+heykelin+g%C3%B6z%C3%BC+a%C3%A7%C4%B1ld%C4%B1%C4%9F%C4%B1ndan+beri,+adalete+a%C3%A7%21;
ABONE OL

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, bugünkü yazısında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Gezi davasıyla ilgili yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

İşte, Yarkadaş'ın o yazısı:

"Eski – yeni AKP’liler içinde GEZİ Davası’nda çıkan sonuca yönelik en net eleştiriyi ise AKP’li 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaptı.

T24’ten Murat Sabuncu’ya konuşan Gül, “AİHM içtihatlarının yargı sürecinde dikkate alınmamış olması hem kabul edilemez hem de çok üzücü. Parçası olduğumuz modern dünyadan ne kadar kopuk olduğumuzu göstermesi açısından da ayrıca utanç verici’’ dedi.

O ZAMAN SUSMUŞTU…

Abdullah Gül, GEZİ direnişi döneminde bu ülkenin en yetkili makamında oturuyordu. Cumhurbaşkanı idi… Ve Gül’ün Cumhurbaşkanlığı makamında oturduğu günlerde, Gezi’de 8 evladımız polis şiddeti yüzünden hayatını, 8 gencimiz ise yine polis şiddeti yüzünden gözünü kaybetti.

Gül, sanki kendisi hiçbir şeyden sorumlu değilmiş gibi hala çıkıp konuşabiliyor.

Bugün yargının içine düşürüldüğü durumdan Recep Tayyip Erdoğan ne denli sorumlu ise Abdullah Gül de aynı derecede sorumludur! Çünkü; her şeyi birlikte yaptılar! Ve o günlerde pek mutlu mesuttular..."

Yazının devamını okumak için TIKLAYIN...

 

twitter takip