Barış Terkoğlu cezaevinden Müyesser Yıldız'ı yazdı: 'Onun telefonunu sergilemeyi düşünürdük...'

Bar%C4%B1%C5%9F+Terko%C4%9Flu+cezaevinden+M%C3%BCyesser+Y%C4%B1ld%C4%B1z%E2%80%99%C4%B1+yazd%C4%B1:+%E2%80%99Onun+telefonunu+sergilemeyi+d%C3%BC%C5%9F%C3%BCn%C3%BCrd%C3%BCk...%E2%80%99
ABONE OL

Odatv sorumlu haber müdürü Barış Terkoğlu, cezaevinden 4 gündür gözaltına bulunan Müyesser Yıldız hakkında bir yazı yazdı.

Libya'da şehit olan bir MİT görevlisinin cenazesine ilişkin yayınlanan haberden dolayı cezaevinde bulunan Odatv sorumlu haber müdürü Barış Terkoğlu,  Cumhuriyet Gazetesi'ndeki yazısında 4 gündür gözaltında olan Müyesser Yıldız'ı yazdı.
 
Askeri casuslukla suçlanan Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve Tele 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel geçen Pazartesi günü gözaltına alınmıştı. İki gazetecinin bugün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılması bekleniyor.
 
Barış Terkoğlu da, cezaevinden yazdığı ve bugün Cumhuriyet'te yayınlanan yazısında; Müyesser Yıldız'ı kaleme aldı. 
 
Barış Terkoğlu, yazısında; Yıldız'ın oldukça eski model olan telefonuyla yaptığı haberlere, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile yaşadığı polemiklere yer verdi.  
 
Barış Terkoğlu'nun yazısı şöyle:
 
Biliyorum. Onu tanıyanların gözünün önüne hemen geldi. Müyesser Yıldız’ın telefonundan bahsediyorum. Biz o telefona tarihi eser muamelesi yapıyorduk. Müyesser Abla’ya akıllı telefonların hayatı nasıl kolaylaştırdığını anlatmaya çalışıyorduk. Hatta bir kez alıp, gösterdiğimizi hatırlıyorum. Yok... “Beceremem” diyordu. Ne WhatsApp’tan anlıyor ne de fotoğraf çekebiliyordu. Bütün gün sokakta oyun oynamış çocuk gibi her yeri yaralı olan eski telefonundan vazgeçmedi. Duruşmaları izlerken onunla not alır, bize telefon mesajıyla gönderirdi. Bir F harfi için 2 numaralı tuşa üç kez basmak gerekirdi.
 
Sayfalar dolusu yazıyı bu şekilde yazabilmesine hayrandık. Türkiye tarihinin kritik davalarının tanığı olarak telefonu sergilemeyi düşünürdük. Genç gazeteciler ders alsın isterdik. Gazeteciliğin plazalara ya da saraylara kapandığı dönemde o, duruşma salonlarında çoğu zaman tek başına oturuyordu. 15 Temmuz’un edebiyatını yapmayı sevenler davalarda hiç görünmüyordu. Müyesser Abla antika telefonuyla mahkeme evrakı kazıyarak, sanık ve tanık dinleyerek Türkiye’nin karanlık sırlarına mum yakıyordu. Ne tuhaf, birileri bundan hiç hoşlanmıyordu.
 
15 Temmuz’un Mehmet Dişli sırları
 
Sadece geçen hafta OdaTV’ye yazdıkları sayesinde Müyesser Abla’dan ne öğrendiğime bakıyorum...
 
Herkes eski Başbakan Davutoğlu’nun “2015 YAŞ’ına giderken Mehmet Dişli’nin emekliliği için ısrarcı oldum, son gece kanaat değişti” açıklamasını tartışırken Müyesser Abla, Mehmet Dişli’nin sicil dosyasını yayımladı. 2 Mayıs 2013’te 100 tam puan almıştı. Sicil Amiri, Dişli hakkında o dosyaya “bilgili, dürüst, güvenilir” yazan Hulusi Akar’dı. 1 Nisan 2014 tarihli sicil notu yine 100’dü. Sicil Amiri, Dişli için “Öngörüsü ve yaratıcılığı, sevk ve idare yeteneği yüksek, çalışkan bir generaldir” yazan Yaşar Güler’di. 1 Nisan 2015’te de darbeden iki ay önce 2 Mayıs 2016’da da Dişli övgülerle tam puan almıştı. Müyesser Abla darbenin üstündeki örtüyü sadece kaldırmıyor, yırtıyordu.
 
Herkes Mehmet Dişli’nin 16 Temmuz günü Hulusi Akar’la Çankaya Köşkü’ne gelişini tartışırken; Müyesser Abla o günün tanıklarının, resmi evrakının, sanık ifadelerinin olduğu dosyayı açmıştı. Sabah saat 9’da Köşk’e gelen Dişli, saat 16.30’a kadar gözaltına alınmadığı gibi, toplantılara da katılmış ve telefonla direktif yağdırmıştı. Müyesser Abla mahkeme dosyasından çıkardığı görüşme kayıtlarını şöyle anlattı:
Dişli’nin 15 Temmuz 20.02 ile 16 Temmuz günü saat 16.30 arasında toplam 82 iletişim kaydı görünüyor. 16 Temmuz gününe ait olanların 16’sı Akıncı Üssü’nde, 42’si Çankaya Köşkü’nde iken yapılan arama ve aranmaları. Bu 42 telefon görüşmesinden de 14’ünün Eskişehir 1. Ana Jet Üs Komutanlığı, 28’inin Akıncı’da bulunan Kubilay Selçuk ve Akın Öztürk’le (Öztürk’ün Emir Subayı İsmail Keskin) yapıldığı görülüyor. Saat detaylarını da verelim; Dişli, 11.47.23 ile 14.29.00 saatleri arasında Eskişehir’deki korgeneraller Nihat Kökmen ve Hasan Hüseyin Demirarslan’la toplam 1694 saniye görüşmüş.”
 
 
twitter takip