Barış Pehlivan'ın darp edildiğine dair görüntüler yayınlandı!

Bar%C4%B1%C5%9F+Pehlivan%E2%80%99%C4%B1n+darp+edildi%C4%9Fine+dair+g%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCler+yay%C4%B1nland%C4%B1%21;
ABONE OL

Odatv, genel yayın yönetmeni Barış Pehlivan'ın Silivri Cezaevi'ne girdiği ilk gün bir gardiyan tarafından darp edildiğine dair görüntüleri yayınladı.

Libya'da şehit olan MİT görevlisinin cenazesine ilişkin yayınlanan haber nedeniyle tutuklanan ve hakkında "Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına İlişkin Gizli Kalması Gereken Bilgileri Açıklama, İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçlamasıyla dava açılan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın cezaevinde darp edildiğine ilişkin görüntüler yayınlandı.
 
Odatv'nin yayınladığı görüntülerde; Pehlivan'ın 6 Mart'tan bu yana tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde görevli bir gardiyanın, Pehlivan'ı getiren kolluk görevlilerini cezaevinden çıkardıktan sonra odaya girdiği görülüyor.
 
Odada sandalyede oturan Pehlivan’ın arkasından yaklaşan gardiyan sol eliyle Pehlivan’ın sırtına vuruyor ve eğilerek 1-2 saniye Pehlivan’a sertçe bir şeyler söylüyor.
 
Barış Pehlivan ve avukatlarının konuyla ilgili suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturmada, savcılık “darp olmadığını” ileri sürerek kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti.
 
Hükümete yakın medya da Pehlivan ve avukatlarını yalancılıkla suçlayarak savcılığın kararını manşetlerine taşımışlardı. 
 
Pehlivan’ın darp edildiği iddiası ve konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulması, Pehlivan’ın da tutuklu olduğu Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, Hülya Kılınç’ın aralarında bulunduğu tutuklu gazetecilerle ilgili hazırlanan iddianamede de yer aldı.
 
İddianamede savcılar olayı “dezenformasyon faaliyeti” olarak niteledi.
 
Görüntüleri izlemek için tıklayınız
 
twitter takip