Barış Pehlivan: Kızımın ‘İyi ki doğdun baba' dediğini TV'de duydum

Bar%C4%B1%C5%9F+Pehlivan:+K%C4%B1z%C4%B1m%C4%B1n+‘%C4%B0yi+ki+do%C4%9Fdun+baba%E2%80%99+dedi%C4%9Fini+TV%E2%80%99de+duydum
ABONE OL

Silivri Cezaevi'nde tutuklu olan gazeteciler Barış Pehlivan ve Murat Ağırel, evlat özlemini anlattı...

Avukatları aracılığıyla Sözcü gazetesinden Can Özçelik'in sorularını yanıtlayan tutuklu Odatv Genel Yayın Yönetmen ve Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel'in, kızlarıyla ilgli yaptığı açıklamalar yürekleri dağladı...

Pehlivan, kızının ilk cümlesini hücresindeki TV’den duydu: “İyi ki doğdun baba!” O an için “Derin bir kuyudan yıldızları bakmak gibiydi” dedi. Ağırel ise hasretini “Dereotlarını şişeye dolduruyorum. Biri çiçek açarsa Ada’yı hatırlayıp ‘kızım’ diye seviyorum” sözüyle ifade etti.

Daha önce de kumpas davasında yargılanan Pehlivan, yaşanan süreci şöyle anlattı: “FETÖ'nün kumpas mahkemelerinde söylediklerimizi yıllar içinde AKP tekrar etmeye başladı. Haklı çıktık ama ülke çok şey kaybetti. Bugün ise hem kriptolar hem de FETÖ'ye özenenlerin iş birliği, o kumpas dönemlerini tekrar diriltme gayreti var. Yeniden tutuklanmamız da bunun en büyük kanıtı.”

‘ADALET YERİNİ BULACAK'

Tutuksuz yargılanmaları gerektiğini de vurgulayan Pehlivan, “Bir hukuk devletinde bir saniye bile hapiste olmamalıydım. Af gibi çıkarılan son infaz paketiyle bile hapiste ‘yatarım' kalmamasına rağmen altı aydır Silivri'deyim. Birçok hukuksuzluğa rağmen bir gün mutlaka adaletin yerini bulacağına inancım tam. Tarih bizi akladı, en önemlisi bu” diye konuştu. Pehlivan, şöyle devam etti:

‘ACI ACI GÜLÜYORUM'

“İçeri gazetecilikten atıldım, içeride de gazetecilikle yaşadım. Günüm çoğunlukla okumakla, yazmakla, çalışmakla geçiyor. Bir televizyonum var. Bazen televizyonda azılı suç işleyenlerin mahkemelerde tutuksuz yargılandığını görüp acı acı gülümsüyorum. Yine de günde iki kez sayımda ‘Buradayım' diyerek devlete kaçmadığımı ispatlıyorum.”

Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...

 

twitter takip