Barış Pehlivan ifade veriyor!

Bar%C4%B1%C5%9F+Pehlivan+ifade+veriyor%21;
ABONE OL

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu'nun tutuklandığı soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı. Pehlivan, adliye önünde odatv'nin erişime kapatılması ve haklarında soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu.

Libya'da şehit olan MİT görevlisinin cenazesine dair yyaınladıkları haberin ardından sorumlu müdürü Barış Terkoğlu, muhabir Hülya Kılınç'ın tutuklandığı ve BTK tarafından erişime kapatılan OdaTV'nin genel yayın yönetmeni Barış Pehlivan da aynı soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı. İstanbul Adliyesi'ne ifade vermeye giden Barış Pehlivan adliye önünde meslektaşlarına açıklamalarda bulundu.

Odatv'nin erişime kapatılmasına tepki gösteren Barış Pehlivan, "Barış Terkoğlu ve biz 19 ay Silivri Cezaevi'nde tutuklu kaldık. O duvarları aşıp çıktık, gazeteciliğe devam ettik. Biz 2011 Türkiye’sinde bunları yaşarken Odatv kapatılmadı. FETÖ, Odatv’yi kapatmadı. Ama bugünün hükümeti, bugünün devlet erkleri Odatv’yi kapattı. Ben okuruna ulaşamayan Odatv’nin yayın yönetmeniyim" dedi. 

Pehlivan ifadeye çağrılması ile ilgili olarak da; "Burada Barış'ın da şüpheli olduğu davanın büyüh ihtimalle sanığı olacağım. Onun için çağırdılar. Avukatlarımızı aradılar ve ifade vermeye geldim. Bana yapılan usulün aynısı Barış Terkoğlu'na da yapılabilirdi. Tıplu Fethullaçılar gibi sabahın 04:00'ünde o eve polis gitmeyebilirdi" ifadelerini kullandı. 

Barış Pehlivan bu açıklamaısnın ardından ifade vermek için adliyeye girdi. Pehlivan'ın ifade verme işlemi başladı. 

Pehlivan, Cumhuriyet Savcısı Yakup Ali Kahveci'ye ifade veriyor. 

twitter takip