Barış Pehlivan: Erdoğan videoyu izleyince çok ağır konuşmuş, Hamza Dağ’ın ekibine medyaya çıkma yasağı getirilmiş

Bar%C4%B1%C5%9F+Pehlivan:+Erdo%C4%9Fan+videoyu+izleyince+%C3%A7ok+a%C4%9F%C4%B1r+konu%C5%9Fmu%C5%9F,+Hamza+Da%C4%9F%E2%80%99%C4%B1n+ekibine+medyaya+%C3%A7%C4%B1kma+yasa%C4%9F%C4%B1+getirilmi%C5%9F
ABONE OL

Cumhuriyet yazarı barış Pehlivan, AKP'nin 'Yalan Üretim Merkezi' adıyla Twitter hesabında yayınladığı, kısa bir süre sonra da sildiği o videoyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği tepkiyi yazdı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü yazısında AK Parti'nin yayınladıktan sonra kaldırdığı "Yalan Üretim Merkezi" animasyonuna ilişkin, parti kaynaklarıyla konuştuğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan yayımlanmadan önce bu videoyu izlememiş. İzleyince çok ağır konuşmuş ve video böylece kaldırılmış. Aslında üç bölümlük bir animasyon serisi düşünülüyormuş. İkinci bölümde Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu işlenecekmiş. Ama tüm proje çöpe atılmış" dedi.

İletişim Başkanlığı'nın onayı olmadan yayınlanan animasyonun projesinin AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı tarafından yapıldığını kaydeden Pehlivan, "Başta Ayvalı olmak üzere Hamza Dağ’ın ekibine bir süre medyaya çıkma yasağı getirilmiş. İhalelerin verildiği Ayvalı’nın anket şirketi de AKP içinde tartışılmaya başlanmış" ifadelerini kullandı.

Pehlivan'ın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip