Barış Atay'dan gündeme damga vuran sosyal medya konuşması: 'Bunlar dünyanın hiç bir yerinde yok...'

Bar%C4%B1%C5%9F+Atay%E2%80%99dan+g%C3%BCndeme+damga+vuran+sosyal+medya+konu%C5%9Fmas%C4%B1:+%E2%80%99Bunlar+d%C3%BCnyan%C4%B1n+hi%C3%A7+bir+yerinde+yok...%E2%80%99
ABONE OL

TİP (Türkiye İşçi Partisi) milletvekili Barış Atay, sosyal medya düzenlemesine karşı sosyal medyada gündem olarak kamuoyuna duyurulan şiddet olaylarını sıraladığı konuşması ile gündem oldu. Atay'ın bu konuşması takdir topladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen sosyal meyda düzenlemesine karşı konuşan TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, iktidara seslendi. Kadın cinayetlerini ve hak ihlallerinin sosyal medya sayesinde duyulduğunu ve çoğu zaman önlendiğini ifade eden Atay, AK Partili bir vekillin daha önce yaptığı "Kadın cinayetleri ve istismar dünyanın her yerinde var" açıklamasını hatırlatarak, "Sadece burada olan ve başka bir yerde olmayan ne var onları söyleyeceğim" diyerek kadın cinayetleri ve hak ihlallerini tek tek saydı. 
 
Atay konuşmasında; eşlerinden şiddet gördüğü için suç duyurusunda bulunan kadınların şikayetlerine takipsizlik kararı verilmesi ve Ayşe Paşalı, Pınar Gültekin cinayetleri ile şüpheli şekilde hayatını kaybeden Nadira Kadirova'yı andı.
 
Atay'ın TBMM'de yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu. 
 
 
twitter takip