Koronavirüs nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti! 'İlk kez bir hastamı kaybettim...'

Koronavir%C3%BCs+nedeniyle+ilk+%C3%B6l%C3%BCm+ger%C3%A7ekle%C5%9Fti%21;+%E2%80%99%C4%B0lk+kez+bir+hastam%C4%B1+kaybettim...%E2%80%99
ABONE OL

Geçen hafta gece yarısı gerçekleştirdiği basın toplantısında Türkiye'de görülen ilk koronavirüs vakasını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gece yarısı da ilk ölüm haberini verdi.

 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gece yarısı yaptığı açıklama ile koronavirüs nedeniyle ülkemizde ilk ölümün gerçektiğini duyurdu.
Bakan Koca'nın verdiği bilgilere göre; 89 yaşındaki bir erkek hasta koronaviris nedeniyle hayatını kaybetti.
 
Bakan Koca, adını açıkladığını vatandaşın virüsü Çin'den gelen bir çalışanından kaptığını da bildirdi.
 
Koronavirüs nedeniyle gerçekleşen can kaybını " Yine geç saatlerde özel bir durum için açıklama yapıyorum. Gerçekten üzen bir haberi bildireceğim.Bu cümleyi bu toplumun Sağlık Bakanı olmak yanında bir hekim olarak da kuruyorum: Koronavirüsle mücadelemizde bugün ilk kez bir hastamı kaybettim" sözleriyle duyuran Bakan Koca, vaka sayısının dün tanı konan 51 kişi ile birlikte 98 olduğunu da açıkladı.
 
 
Testleri pozitif çıkan ve tedavi altına alınan kişilerin çoğunun iyileşme belirtileri gösterdiğini de sözlerine ekleyen Fahrettin Koca, "Bugünler böyle devam etmeyecek. 1,5-2 ay direnelim" sözlerini yineleyerek vatandaşları uyarını yaptıkları önlemlere dikkatli bir şekilde uymaya davet etti. 
 
 
twitter takip