Avukat Mehmet Durakoğlu, bir kez daha İstanbul Barosu Başkanı seçildi

Avukat+Mehmet+Durako%C4%9Flu,+bir+kez+daha+%C4%B0stanbul+Barosu+Ba%C5%9Fkan%C4%B1+se%C3%A7ildi
ABONE OL

İstanbul Barosu başkanlığı için 7 adayın yarıştığı seçim sona erdi. Seçimi yeniden Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Mehmet Durakoğlu kazandı.

Dünyanın en büyük barosu olarak belirtilen İstanbul Barosu'nda seçim yarışı tamamlandı. İstanbul Barosu'nun pandemi nedeniyle ertelenen Genel Kurulu'nun ikinci gününde baro başkanlığı için Haliç Kongre Merkezi'nde 9.00'da başlayan oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi.

İstanbul Barosu Başkanlığı seçimi için 7 adayın yarıştığı seçimi yeniden Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı olan Mehmet Durakoğlu kazandı.

“BU KALEYİ ASLA AMA ASLA TESLİM ETMEYECEĞİZ”

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından Mehmet Durakoğlu alkışlarla karşılandı.

Mehmet Durakoğlu seçimi kazandığının belli olmasını ardından yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

*Üzerinde özellikle konuşulması gereken bir zafer. Genç meslektaşlarımızla ilgili oluşan çok büyük dertler var ve bu dertlere ilişkin eksikliğimizin olduğu ortaya çıkmış durumda. Bunu itiraf etmeden hiçbir yol alamayız.

*O arkadaşlarımızla birlikte olmak, onlarla birlikte çözüm aramak, onların sorunlarına çözüm üretmek zorundayız. Bunun nasıl olacağı konusuyla ilgili olarak yapılan manipülasyonlar hepimiz için son derece önemli sonuçlar ifade ediyor. Buradan çıkabiliyor olmamız gerekiyor. Bir gerçek var, başından beri onu söylüyorum.

*İstanbul Barosu'nda yönetimde olabilmek için omurga gerekir. Bu omurgaya sahip olduğumuz için kazandık. Onun için biz şimdi burada Mustafa Kemal'den bahsediyoruz. Onun için kalenin hala burada dimdik durduğundan bahsediyoruz.

*Bu kaleyi asla ama asla teslim etmeyeceğiz. Hepinize emeklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Şimdi, bize düşen görevler var. Bunları mutlaka yerine getirmek zorundayız. Önümüzdeki bir yıl içerisinde mutlaka daha başarılı olmalıyız ve buradan çıkışın formülü olarak İstanbul Barosu aranmalı. Bunu sağlamaya çalışacağız.

7 GRUBUN ADAYI BAŞKANLIK İÇİN YARIŞTI

İstanbul Barosu Başkanlığı için Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Mehmet Durakoğlu, Önce İlke Yeniden Yükseliş Hareketi'nden Hasan Kılıç, Avukat Hakları Grubu'ndan Gökhan Ahi, Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Ata Yazıcıoğlu, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu'ndan Kaptan Yılmaz, Bağımsız Avukatlar Grubu'ndan İshak Şadi Çarsancaklı ve Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu'ndan Sezin Uçar yarışmıştı.

İşte sonuçlar:

Av. Mehmet DURAKOĞLU: 8479
Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu

Av. Hasan KILIÇ: 6155
Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi

Av. Gökhan AHİ: 6013
Avukat Hakları Grubu

Av. Sezin UÇAR: 1661
Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu

Av. Ata YAZICIOĞLU: 1669
Çağdaş Avukatlar Grubu

Av. Kaptan YILMAZ: 1087
İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu

Av. İshak Şâdi ÇARSANCAKLI: 952
Bağımsız Avukatlar Grubu

Açılan sandık sayısı: 131

Geçersiz Oy: 467

İşte Durakoğlu'nun yönetimi:

twitter takip