'Avşar kızı ada aldı' haberinin kaynağı kim? Milliyet'ten açıklama!

%E2%80%99Av%C5%9Far+k%C4%B1z%C4%B1+ada+ald%C4%B1%E2%80%99+haberinin+kayna%C4%9F%C4%B1+kim?+Milliyet%E2%80%99ten+a%C3%A7%C4%B1klama%21;
ABONE OL

Hülya Avşar'ın Ayvalık Çiçek Adası’nı 55 milyon TL’ye satın aldığına dair çıkan haber magazin basınında çok konuşuldu. Milliyet Gazetesi, haberin kaynağını açıkladı.

Milliyet Gazetesi'nin ‘Avşar Kızı ada aldı’ başlıklı manşeti, Hülya Avşar’ın asistanı tarafından yalanlanmıştı. Ardından Sabah yazarı Hıncal Uluç da bu habere tepki göstermiş ve yalan haberler konusunda eleştiriler getiren Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu'na gazetenin manşetinde yer alan Hülya Avşar haberini hatırlatarak, "İşte asıl bunu yazmalısın Ali..İğneyi değil, çuvaldızı kendine batırmalısın ki, bu yalan tuzaklarından kaçmaya mecbur kalsın mesleğimiz!." diye yazmıştı.

Bu yaşananlar üzerine Milliyet, o bilgileri veren kişinin Avşar'ın asistanı Serkan Karakaplan olduğunu duyurdu.

Milliyet'in açıklaması şöyle:

Bir 'yalan'ın hikayesi

‘Avşar Kızı ada aldı’ başlıklı manşetimiz, Hülya Avşar’ın asistanı tarafından yalanlandı. Oysaki o bilgileri bize veren asistan Serkan Karakaplan’ın kendisiydi...

26 Eylül’de Hülya Avşar’ın Ayvalık’ta ada aldığı haberini, özel logosuyla manşet yaptık. Ertesi gün Avşar’ın asistanı Serkan Karakaplan, haberimizi yalanladı.

Oysaki muhabirimiz Umut Ünver’e bu istihbarat geldiğinde, aradığı kişi asistan Karakaplan’dı... Ve duyduklarımızın doğru olduğunu söyledi.

Hatta Karakaplan, adanın adı ve fiyatıyla ilgili bilgileri de kendisi verdi. Ertesi gün ise ada sahiplerinden birinin “Satmıyoruz” açıklaması üzerine aradığımız Karakaplan, “Fiyatı yükseltmek için bu haberi yaptılar, sözde anlaşıldı ama henüz imza atılmadı” savunmasında bulundu.

twitter takip