AVM'ler de kapanıyor mu? Hangi AVM'ler faaliyetlerini durdurdu!

AVM%E2%80%99ler+de+kapan%C4%B1yor+mu?+Hangi+AVM%E2%80%99ler+faaliyetlerini+durdurdu%21;
ABONE OL

Birçok markanın geçici olarak mağazalarını kapatmasının ardından AVM'ler de geçici olarak kapanmaya başladı.

 
Çin'in Vuhan kentinden başlayarak tüm dünyaya yayılan ve 11 Mart'ta Türkiye'de de ortaya çıktıktan sonra şimdiye kadar 359 kişide tespit edilip 4 kişinin ölümüne neden olan koronavirüs önlemleri kapsamında bazı AVM'ler de kapanmaya başladı.
 
Sağlık Bakanlığı'nın kalabalık ortamlardan uzak durulması yönünde verdiği tavsiyelere rağmen özellikle okulların da tatil edilmesi nedeniyle AVM'lere giden vatandaşların olması tartışma yaratmış ve AVM'lerin de kapatılması yönünde fikirler ortaya atılmıştı.
 
Bunun ardından; Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) yaptığı açıklamada AVM’lerin kapanması yönünde tavsiye kararı verdiklerini açıklamıştı.
 
AVM'lerin kapanmamasına rağmen aralarında; Mavi, Gratis, DeFacto, Koton, LC Wakiki, Colin's, Columbia, Derimod, Flo, Penti, Littlebig, Loft, Pierre Cardin, Skechers, So Chic, Süvari, Yves Rocher, Mudo, Vakko, Marks & Spencer, Faik Sönmez, D'S Damat, Tween, Karaca, Twigy, Desa, ADL, Sarar, Tommy Hilfiger gibi genellikle teksil firmaları olmak üzere bir çok firma çalışanlar ve müşterilerin sağlığını düşündüklerini söyleyerek mağazalarını geçici süreyle kapatma kararı aldı.
 
Birçok mağazanın kapanmasının ardından AVM'ler de kapanmaya başladı.
 
Nişantaşı'da bulunan City’s AVM kapatıldı. Rönesans Gayrimenkul Yatırım da kendisine ait Optimum, Kozzy, Hiltown ve Piazza alışveriş merkezlerinin bugünden itibaren geçici süre kapalı olacağını duyurdu.
 
Şişli'de bulunan Cevahir Alışveriş Merkezi de geçici süreliğine kapatıldı. İstanbul’un popüler AVM’lerinden Akasya, Akbatı da kapanan alışveriş merkezleri arasında yer alıyor.
 
İlerleyen günlerde diğer AVM'lerin de faaliyetlerini durdurması bekleniyor...
 
twitter takip