AVM'ler açılınca uzun kuyruklar oluştu! Vatandaş AVM'lere koştu!

AVM%E2%80%99ler+a%C3%A7%C4%B1l%C4%B1nca+uzun+kuyruklar+olu%C5%9Ftu%21;+Vatanda%C5%9F+AVM%E2%80%99lere+ko%C5%9Ftu%21;
ABONE OL

Yaklaşık 1,5 aydır kapalı olan AVM'ler bugün açıldı. Vatandaşların AVM'lere akın etmesiyle uzun kuyruklar oluştu. Zaman zaman sosyal mesafe kuralına dikkat edilmezken bu durum sosyal medyada gündem oldu ve hem AVM'lerin açılma kararı hem de hemen AVM'lere akın eden vatandaşlar eleştirilerin hedefi oldu.

11 Mart'ta ilk vakanın ortaya çıktığı koronavirüse bağlı Covid-19 salgını nedeniyle 21 Mart'tan bu yana kapalı olan AVM'ler (alışveriş merkezi) bugün açıldı.
 
AVM'lerin açılma kararını birçok vatandaş erken bulup eleştirirken, bazı vatandaşlar da açılmasıyla birlikte AVM'lere akın etti.
 
AVM'ler önünde oluşan uzun kuyruklar sosyal medyada gündem olurken, vatandaşların zaman zaman sosyal mesafe kuralına dikkat etmedikleri de görüldü. Bu durum sosyal medyada geniş bir şekilde yer buldu ve TT listesinin ilk sıralarında yer aldı.
 
Sosyal medya kullanıcıları "Evlerde sıkıldınız anladık ama AVM'lere koşmanıza neden olacak bu kadar acil şey nedir? Bu biliçsizlikle biz bu virüsle daha çok uğraşırız" gibi yorumlar yapıldı. 
 
AVM'ye giren vatandaşlar içeriye ateşi ölçülerek alındı. Ayrıca vatandaşların maskesinin olup olmadığına da dikkat edildi. Maskesiz gelen vatandaşlara maske dağıtımı yapıldı.
 
AVM'lerin içindeki belli yerlere de dezenfektan ve uyarı levhaları yerleştirildi. Ayrıca bant çekilerek vatandaşların sıraya girmesi de sağlanmaya çalışıldı.
 
AVM'ler bugün açılmış olsa da belli kurallar ve saatler arasında hizmet verecek. Vatandaşlar da, 3 saatten fazla AVM'de kalmamaları konusunda uyarılıyor.
 
AVM'ler ile birlikte kuaför, berber ve güzellik salonları da bugün hizmet vermeye başladı. Randevu sistemiyle çalışacak olan kuaför, berber ve güzellik salonları da kurdukları kalın perdelerle müşterilerinin birbiriyle temasını engellemeye çalıyor. Kauför ve berberlere de maskesiz müşteri alınmayacak. Maskesi olmayan müşterilere maske temini de sağlanacak. 
 
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap da bu sabah Fox TV'de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk oldu.
 
Alpay Azap, AVM'lerin açılmasıyla ilgili bir soruya "Çok zorunda kalmazsam alışveriş merkezine gitmem" cevabını verdi.
 
"AVM’ye gitmem gerekirse tedbirlere dikkat ederek giderim, işimi halledip ayrılırım” diyen Azap, salgın öncesindeki gibi topluca AVM’ye gidip vakit geçirmenin yapılmaması gerektiğini vurguladı. Azap, eskisi gibi normal hayata dönüşün 1-2 yıl boyunca mümkün olmayacağını da belirtti. 
 
AVM'lerin açılmasına siyasi isimlerden de tepkiler geldi.
 
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 1 milyondan fazla AVM çalışanın salgın riskinin ortasına atıldığını belirterek, "İktidar her zamanki gibi mesele işçiler olunca halktan değil sermaye sahiplerinden icazet aldı. Salgın bitmedi, yanlış yapıyorsunuz" mesajını yayınladı.
 
Canan Kaftancıoğlu'nun mesajı şu şekilde:
 
Bugün AVM’ler açıldı. AVM çalışanlarının ne düşündüğünü, ne talep ettiğini soran olmadı. İktidar her zamanki gibi mesele işçiler olunca halktan değil sermaye sahiplerinden icazet aldı. Salgın bitmedi, yanlış yapıyorsunuz.
 
İktidarın normalleşme adı altında ilk aklına gelen AVM’leri açmak oldu. Dertleri salgınla mücadele ya da normalleşme değil. Salgın devam ediyor, ama iktidarın ne halkı ne de işvereni destekleyecek bir bütçesi yok.
 
Halka karşılıksız desteği geçiyorum; temel ihtiyaç kredisi bile veremeyen iktidar, bugün AVM’lerde çalışan 1 milyondan fazla vatandaşımızı da salgın riskinin ortasına attı. AVM çalışanlarının kaygılarını ve taleplerini duymak zorundasınız. Duyuracağız."
twitter takip