Anadolu Ajansı tweetleri nedeniyle ceza alan Metin Uca: 'AA genel müdürü yargılanmıyor, ben ceza alıyorum... '

Anadolu+Ajans%C4%B1+tweetleri+nedeniyle+ceza+alan+Metin+Uca:+%E2%80%99AA+genel+m%C3%BCd%C3%BCr%C3%BC+yarg%C4%B1lanm%C4%B1yor,+ben+ceza+al%C4%B1yorum...+%E2%80%99
ABONE OL

Anadolu Ajansı hakkında paylaştığı tweetler nedeniyle hapis cezası alan Metin Uca, bir açıklama yaptı.

Gazeteci ve sunucu Metin Uca, Twitter hesabından Anadolu Ajansı hakkında yaptığı eleştirel paylaşımlar nedeniyle hapis cezası alması hakkında açıklama yaptı.
 
Metin Uca, 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Anadolu Ajansı’nı eleştiren tweetler atmıştı.  Uca, Anadolu Ajansı’nın önceden açıkladığı verilerle seçim sonuçlarının birebir uyuşmasını eleştirmişti.
Uca'nın bu tweetlerinden sonra ise; Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı ve Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya ünlü gazeteciye dava açmıştı.
 
Dün Metin Uca hakkında açılan davada İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesi gerekçeli kararını açıkladı. Uca'ya 'görevli memura görevi nedeniyle hakaret' suçundan 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verildi.
 
Mahkeme, Uca’nın yaptığı paylaşımın ‘ifade özgürlüğünün sınırlarını aştığını’ savunurken, paylaşımı ‘aleni ortamda yaptığı’ ve ‘birden fazla kişiye yönelik olduğu’ için cezasında artırıma gitti.
 
Metin Uca da bu karara Twitter hesabından yaptığı bir açıklama ile tepki gösterdi.
 
Metin Uca, kendisi üzerinden insanların korkutulduğunu ifade ederek; "Korku eşiği çoktan aşılmıştı. Benim üstümden insanları korkutma çabası gülünç bir hal alıyor,  hukuka saygı kavramının zedelenmesine yol açıyor. Tarihin en büyük oy sahtekarlığına sanal altyapı oluşturan AA genel müdürü yargılanamazken konuyu dile getiren ben ceza alıyorum" dedi. 
 
Uca, AA Genel Müdürü Şenol Kazancı için ise fotoğrafını paylaşarak; "İşte tarihin en büyük seçim yalanını, kamuoyu yanıltmayı hazırlayan, saatlerce yayın durduran, rakamlarla oynayan, YSK başkanının benim abonem değil dediği,  benim de tweetde bunu söylediğim için 14 ay hapis cezası aldığım, Atatürk’ün kurduğu AA’nın tarafsız genel müdürü" yorumunu yaptı.
 
twitter takip