Anadolu Ajansı, 14 yaşında evlendirilen çocuk haberini 'Erken yaşta evlilik' başlığıyla haberleştirdi!

Anadolu+Ajans%C4%B1,+14+ya%C5%9F%C4%B1nda+evlendirilen+%C3%A7ocuk+haberini+%E2%80%99Erken+ya%C5%9Fta+evlilik%E2%80%99+ba%C5%9Fl%C4%B1%C4%9F%C4%B1yla+haberle%C5%9Ftirdi%21;
ABONE OL

Anadolu Ajansı'nın, çocuk istismarıyla ilgili skandal haberi büyük tepki topladı.

Anadolu Ajansı’nın (AA) bugün yaptığı “Erken yaşta evlenen kadın eşinin cezaevinden çıkacağı günü bekliyor” başlıklı haberi sosyal medyada büyük tepki topladı. Haberdeki bilgilere göre İzmir’de yaşayan G.Ö., bugünkü eşiyle 9 yıl önce, 14 yaşındayken “dini nikahla hayatlarını birleştirdiklerini” söyledi. Haberde G.Ö.’nün “yargı reformunda kendileriyle ilgili bir düzenleme yapılmasını ve eşinin cezaevinden çıkmasını umut ettiği” belirtildi.
 
AA’ya konuşan G.Ö, ailesinin ‘evliliğe’ ilk başta rıza göstermeyerek şikayette bulunduğunu, fakat ileride şikayetin geri alınmasına rağmen eşi hakkında “çocuğun cinsel istismarı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından kamu davası açıldığını söyledi. 2013’te sonuçlanan davada şahsa 11 yıl hapis cezası verildi, Yargıtay’a itiraz yapıldı. İkili 2016’da resmi olarak evlendi, 2017’de çocukları oldu. G.Ö. bu yıl Yargıtay’ın cezayı onadığını ve eşinin tutuklandığını ifade etti. G.Ö. bir aydır cezaevinde olan eşi ve onunla aynı durumda olan kişiler için yapılacak bir düzenlemeyi umutla beklediklerini söyledi ve “Bu şekilde kanun olmaz. İstediğim eşimin eve gelmesi ve bu cezanın iptali” dedi.
 
SOSYAL MEDYADA TEPKİ
 
Çocuğun cinsel istismarını içeren durumun “erken yaşta evlilik” olarak haberleştirilmesine sosyal medya kullanıcıları büyük tepki gösterdi. Anadolu Ajansı’nın haber paylaşımının altına bir saatte yüzlerce tepki mesajı atıldı.
 
Gazeteci Bülent Mumay haber hakkında, ” ‘Erken yaşta evlenen kadın’mış! Çocuktur o çocuk! Allah belanızı versin…” derken, gazeteci Gökçer Tahincioğlu ise, “Bir aile dramını anlattığı varsayılıyor bu haberin. Lakin sorun olarak gördükleri konuyu aktarırken kullanılan ifadeler dramatik olan. Suçu işleyenlerin de değil, asıl bunu savunanların 14 yaşında bir çocuğa bakarken ne gördüklerini merak ediyorum” ifadelerini kullandı. Burcu Karakaş, Alican Uludağ, Fehim Işık gibi birçok gazeteci de AA’nın haberine tepki gösterdi.
 
 
twitter takip