Alman polisinden gazeteci Celal Başlangıç'a suikast uyarısı

Alman+polisinden+gazeteci+Celal+Ba%C5%9Flang%C4%B1%C3%A7%E2%80%99a+suikast+uyar%C4%B1s%C4%B1
ABONE OL

Alman polisleri Gazeteci Celal Başlangıç’ı 55 kişilik 'infaz listesi' konusunda uyararak can güvenliğinin tehlikede olduğunu söyledi.

Alman polisleri Celal Başlangıç’ı aralarında Can Dündar, Fehim Işık, Ferhat Tunç, Ahmet Nesin, Arzu Yıldız, Erk Acarer gibi isimlerin olduğu 55 kişilik infaz listesi konusunda uyararak can güvenliğinin tehlikede olduğunu söyledi. Polisler yakın zamanda gündem olan ‘infaz listesi’nin varlığını doğruladı, listede yer alan isimleri basına sızdırdı.

SUİKAST UYARISI

Artı Gerçek'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a muhalif 55 kişilik bir liste bulunduğunu ve bu listede adı geçen kişilere suikast yapılacağı uyarısında bulunan Alman polisler, can güvenliklerinin tehlikede olduğunu söyledi.

Artı Tv programcısı Erk Acarer, 7 Temmuz’da da Almanya’nın Berlin kentinde bulunan evinin bahçesinde üç kişinin yumruklu ve bıçaklı saldırısına uğramıştı. Ardından ‘jitemkurt’ adlı hesap, Avrupa’da yaşayan 21 muhalif gazeteci, sanatçı, aydın ve yazar hakkında infaz listesinin olduğunu ve öldürülecekleri yönünde paylaşımlarda bulunmuştu. Yapılan paylaşımda ellerinde ölüm kararı alınmış bir listenin olduğu, ‘arkanıza dikkat edin’ gibi tehditlerde bulunulmuştu. HDP Milletvekili Alican Önlü, söz konusu listeyi Meclis gündemine taşıyarak, soru önergesi sunmuştu.

"ALMAN POLİSİNİN YÜRÜTTÜĞÜ BİR SORUŞTURMA VAR"

Listede adı bulunan gazetecilerden biri olan Celal Başlangıç, Artı Gerçek’e yaptığı açıklamada “21 kişilik yayınlanan listedeki isimleri biliyorduk. Sonra 43 kişilik bir liste daha olduğu konusunda bir bilgi yayılmıştı ama bu listede yer alan isimler kimler bilinmiyordu. Evime gelen Alman polisleri bir üçüncü listeden bahsederek, yurt dışında yaşayan Erdoğan karşıtlarından oluşan 55 kişilik bir liste olduğunu ve adımın bu listede yer aldığını söyledi. Polislerin söylediklerinden ortada konuya ilişkin yürütülen bir soruşturma olduğunu anladık. Davayla ilgilenen bir polis ve bir dava dosyası var. Avukatımız bu konu ile ilgileniyor ve bilgi almaya çalışıyor. Alman polisinin ciddiye aldığı bir dosya gibi görünüyor” ifadelerinde bulundu. (Evrensel)

twitter takip