Ali İsmail Korkmaz ölümünün 7. yılında unutulmadı: 'Hala rüyalarımda görüyorum'

Ali+%C4%B0smail+Korkmaz+%C3%B6l%C3%BCm%C3%BCn%C3%BCn+7.+y%C4%B1l%C4%B1nda+unutulmad%C4%B1:+%E2%80%99Hala+r%C3%BCyalar%C4%B1mda+g%C3%B6r%C3%BCyorum%E2%80%99
ABONE OL

Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı şiddet nedeniyle 19 yaşında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın bugün 7. ölüm yıl dönümü.... Ali İsmail Korkmaz ölüm yıl dönümünde sosyal medyada gündem oldu.

Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir’de sivil polis ve vatandaşlar tarafından saldırıya uğrayan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın hayatını kaybetmesinin üzerinden 7 yıl geçti.
 
2 Haziran 2013’te darp edilmesinin ardından 28 gün komada kalan ve 10 Temmuz’da yaşamını yitiren Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz, “Elinde valiziyle gelmesini bekliyorum. Hayatta kalsaydı çocuklara çok güzel şeyler öğretecekti ama öldü yavrum” açıklamasını yaptı. 
 
Ali İsmail Korkmaz mezarı başında anılacak
 
Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından 3 gün boyunca YouTube kanalında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken bugün ise ailesi ve sevenleri Ali İsmail’i mezarı başında anacak. Ali İsmail’in gelmeyeceğine inanamadığını söyleyen anne Korkmaz, “Elinde valiziyle gelmesini bekliyorum. Hayatta kalsaydı çocuklara çok güzel şeyler öğretecekti ama öldü yavrum” dedi.
 
"Hâlâ rüyamda görüyorum"
 
BirGün'den Dilan Esen'in haberine göre, canının çok yandığını söyleyen Korkmaz, “Hâlâ rüyamda göremiyorum. ‘Anneciğim ben iyiyim’ demesini istiyorum. 7 yıl önce dirençliydi, geri gelecek diye umut ederken yaşamını yitirdi. Bu kadar büyük bir acıya dayanmak imkânsız. Her hafta cuma günü yavrumu ziyaret ediyorum. Sadece toprağına dokunuyorum. Oğlumla konuşuyorum” diye konuştu.
 
Ali İsmail’in fikirlerini ve mirasını sürdürdüklerini aktaran Korkmaz, şunları dile getirdi:
 
“Ali gitti ama bize bir miras bıraktı. Yüzlerce çocuk Ali’nin adıyla eğitim görüyor. Ali’nin fikirlerini, yapmak istediklerini yaşatıyor. Bunları yapmak da bize umut veriyor. O zaten hep var, içimizde.”
Darp edildikten sonra gittiği hastanede nöbetçi doktor tarafından tedavi edilmeyen, ilk tıbbi müdahaleyi ancak 20 saat sonra alabilen Korkmaz’ın beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. 38 gün boyunca komada kalan Korkmaz, 10 Temmuz 2013 günü hayatını kaybetti.
 
Ali İsmail Korkmaz, ölümünün yedinci yılında sosyal medyada da gündem oldu. Genç yaşta hayata veda eden Korkmaz için sosyal medyada paylaşımlar yapılıyor.
 
Paylaşım yapanlar arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da yer aldı. 
 
İmamoğlu Twitter hesabından "İmamoğlu paylaşımında “Düşlerinde özgür bir dünya olan tüm masum yüreklere… Rahat uyu güzel çocuk, ruhun şad olsun" mesajını yayınladı.
 
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, Ali İsmail Korkmaz'ı "Dünyanın hiçbir sarayı, hiçbir makamı Ali İsmail Korkmaz'ın gülümsemesinden ve yaşamından değerli değildi. İnşa edilen bu nefret rejimine karşı mücadelem, fidanlarımızın gülüşleri sadece fotoğraflarda kalmasın diyedir. Sevgiyle anıyorum" mesajıyla andı. 
 
CHP'li Muharrem İnce de Twitter hesabından yayınladığı mesajında "7 yıl önce Eskişehir’in karanlık sokağında organize kötülük “vurmayın, öldüm” diyen 19 yaşında güzel bir çocuğu kopardı yaşamdan. Seni yüreğimizde yaşatacağız güzel çocuk. Senin ahın emri verenlerin, arkadaşları yapmıştır diyenlerin peşini bırakmayacak" ifadelerine yer verdi.
 
twitter takip