AKP'li Tolga Ağar'ın cinsel saldırısına uğradığı öne sürülüyordu... Kırgız gazeteci iddialarına erişim engeli haberine de erişim engeli!

AKP%E2%80%99li+Tolga+A%C4%9Far%E2%80%99%C4%B1n+cinsel+sald%C4%B1r%C4%B1s%C4%B1na+u%C4%9Frad%C4%B1%C4%9F%C4%B1+%C3%B6ne+s%C3%BCr%C3%BCl%C3%BCyordu...+K%C4%B1rg%C4%B1z+gazeteci+iddialar%C4%B1na+eri%C5%9Fim+engeli+haberine+de+eri%C5%9Fim+engeli%21;
ABONE OL

Elazığ'da Mart 2019 tarihinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Kırgızistanlı gazeteci Yeldana Kaharman’ın, cinsel saldırıya uğradığı ve intihar ettiği iddiasının yer aldığı haber ve içerikler engellenmişti... 24 Mart 2021 tarihi itibarıyla, erişim engeli haberlerine de erişim engeli getirildi.

Türkiye 29 Mart 2019 tarihinde yine şüpheli bir kadın ölümüyle çalkalandı... Elazığ’da yayın yapan Kanal 23’te ‘Maksat Gezmek’ programının sunucusu ve Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi 21 yaşındaki Yeldana Kaharman, 29 Mart 2019’da evinde ölü bulundu. Kaharman’ın ölümü kayıtlara ‘intihar’ olarak geçti.

Ancak Ekşi Sözlük'te Kaharman’ın ölümüyle ilgili ortaya çok ciddi bir iddia atıldı. İddiaya göre; Kaharman’a, ölmeden bir gün önce Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar tarafından tecavüz edildi. Kaharman’ın bu olayı jandarmaya da bildirdiği ancak Tolga Ağar’ın, Mehmet Ağar tarafından bölgeden helikopterle aldırıldığı öne sürüldü.

*AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar

Ekşi Sözlük'teki bu iddiaların birçok haber sitesinde yer almasının ardından 2 Mart 2020 tarihinde hem Ekşi'deki başlıklara, hem de haberlerin linklerine erişim engeli getirildi. Erişim engeli kararını Medyakoridoru da dahil olmak üzere birçok haber sitesi haberleştirmiş oldu.

24 Mart 2021 tarihinde ise olayla ilgili yen bir gelişme yaşandı. Erişim engeli kararını haberleştiren ve Medyakoridoru'nun da aralarında yer aldığı BirGün, Evrensel ve sendika.org da dahil olmak üzere çok sayıda içeriğin erişime engellenmesi kararı çıkarıldı.

Kararda şu ifadeler yer aldı:

"Talep eden Zülfü Tolga AĞAR vekili Av. Cengiz GÜLAÇ, 19/03/2021 havale tarihli dilekçesinde özetle; talep dilekçesinde belirtilen adreslerde müvekkili hakkında iftira niteliğinde ve gerçeği yansıtmayan haberlerin yapıldığını, müvekkilinin özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiğini, haberler nedeniyle müvekkilinin mağdur olduğunu belirtilerek söz konusu url adreslerine erişimin engellenmesine karar verilmesini talep etmiştir."

"İTİRAZIMIZI YAPACAĞIZ"

Medyakoridoru Genel Yayın Yönetmeni Canan Kaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada karara itiraz edeceklerini şu sözlerle duyurdu:

Elazığ'da 2018'de evinde ölü bulunan ve ölmeden bir gün önce AKP Milletvekili Tolga Ağar'ın tecavüzüne uğradığı iddia edilen Kırgız gazeteci Yeldana Kaharman'la ilgili habere 'erişim engeli haberimize' de 'erişim engeli' talebi geldi! İtirazımızı yapacağız!
@medyakoridoru

 

twitter takip