Akıma Berrak Tüzünataç da katıldı: 'Yakışıklı oyuncu makyajsız yakalandı, kimse tanıyamadı...'

Ak%C4%B1ma+Berrak+T%C3%BCz%C3%BCnata%C3%A7+da+kat%C4%B1ld%C4%B1:+%E2%80%99Yak%C4%B1%C5%9F%C4%B1kl%C4%B1+oyuncu+makyajs%C4%B1z+yakaland%C4%B1,+kimse+tan%C4%B1yamad%C4%B1...%E2%80%99
ABONE OL

Günlük hayatta kadınlara karşı kullanılan cinsiyetçi tavırları eleştirmek için sosyal medyada başlayan 'erkekler yerini bilsin' etiketine ünlü oyuncu Berrak Tüzünataç da katıldı. Tüzünataç, magazin basının kadın oyuncularla ilgili haberlerdeki dilini eleştirirken, KADEM'den de akımla ilgili tepki çeken bir açıklama geldi.

Sosyal medyada cinsiyet eşitsizliğine farkındalık yaratmak amacıyla kadınlar için sık sık kullanılan cinsiyetçi söylemlerin erkeklere uyarlandığı ironik mesajlar devam ediyor.
 
#erkekyerinibilsin etiketiyle sosyal medyada birkaç gündür paylaşılan mesajlara ünlü isimlerden de destekler geliyor.
 
Ünlü şarkıcı Sıla, bu akıma "Erkeği boş bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya" mesajıyla katılırken, Gaye Su Akyol ise, "Erkek şort giyiyorsa aranıyordur" sözlerini kullanarak cinsiyet eşitsizliğine vurgu yaptı.
 
Bazı belediyeler de, "Erkek Sığınma Evi'nin temelini attık, bir yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz" gibi mesajlarla kadınlara karşı şiddete tepki gösterdi. 
 
Ünlü oyuncu Berrak Tüzünataç ise makyajsız olarak görüntülenen kadın oyuncular için magazin basınında kullanılan dili eleştirmek için, "Yakışıklı oyuncu görenleri şaşırttı!! Makyajsız yakalanan oyuncuyu hayranları bile tanıyamadı. Bakımsız haliyle hayranlarını üzdü" mesajını yayınladı.
 
 
Öte yandan; 'erkekler yerini bilsin' akımına ilişkin 'Kadın ve Demokrasi Derneği'nden (KADEM) yapılan açıklamada tepki çekti.
 
Açıklamada; bu akımın ve kullanılan cümlelerin değerleri zedeleyecek boyuta geldiği vurgulanarak; "Adalet ve hakkaniyet ölçüsünde kadın ve erkeğin toplum içindeki varlığı, karşılıklı saygı ve anlayıştan geçer. Bir empati vurgusu olarak ortaya çıkan #erkekleryerinibilsin akımı inandığımız değerleri zedeleyecek boyuta ulaşmıştır. Bu durumu kınıyor ve reddediyoruz" ifadeleri yer aldı.
 
KADEM'in bu açıklaması sosyal medyada "Öldürülen kadınlar da değerlerinizi zedeliyor mu acaba", "Bir kadın derneği bile kadınları aşağılayan ifadelere verilen tepkiye bunu diyorsa artık", "Kadınlara karşı kullanılan dilin sizi rahatsız etmesi gerekirken buna verilen tepkiler mi rahatsız ediyor" gibi yorumlarla eleştirildi.
 
twitter takip