Ailesinin haberi yokmuş! Kemal Sunal için basılan hatıra paralar mahkemelik oldu!

Ailesinin+haberi+yokmu%C5%9F%21;+Kemal+Sunal+i%C3%A7in+bas%C4%B1lan+hat%C4%B1ra+paralar+mahkemelik+oldu%21;
ABONE OL

Ali Sunal, Türk sinamasının unutulmaz isimleri arasında yer alan babası Kemal Sunal için basılan hatıra paraların kendi bilgileri dahilinde olmadığını söyleyerek şikayetçi oldu.

Oyuncu Ali Sunal babası Kemal Sunal'ın fotoğrafını kullanarak 5 bin adet gerçek kağıt Euro para basan kişilerden şikayetçi olduklarını duyurdu.
 
Türk sinemasının duayen isimlerinden Kemal Sunal'ın yaklaşan 20. ölüm yıl dönümü nedeniyle gerçek Euro kağıdı üzerine hatıra parası basılmıştı.
 
0 Euro projesi olarak anılan hatıra paranın ön yüzünde Kemal Sunal'ın resimleri yer alıyordu. Paralar, internetten ve müze önlerinde bulunan "euromatik" cihazlarından satışa sunulmuştu.
 
Ancak, Kemal Sunal'ın ailesi tarafından bu projenin Türkiye temsilcisi Özgür Honça'ya dava açıldı. 
 
Söz konusu projeyle ilgili izinleri ve bilgileri olmadığını belirten Ali Sunal, şikayetçi olduklarını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu.
 
Ali Sunal, "Hatıra Para adı altında ailemizin bilgi ve izni olmadan, kıymetli Babamız Kemal Sunal'ın resimlerini kağıt Euro üzerine basarak satış ve pazarlamasını yapan kişiler hakkında aşağıda paylaşmış olduğumuz dilekçe kapsamında Avukatımız Uğur Güven aracılığıyla Savcılık şikayetimizi yapmış bulunmaktayız. Ailesi olarak bu türlü suç teşkil eden haksız ve kötü niyetli kullanımlara rızamız bulunmamaktadır. İlgili kişiler hakkında gerekli hukuk mücadelesini sonuna kadar vereceğimizi saygıyla duyururuz" açıklamasını yaptı. 
 
2000 yılında geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Kemal Sunal aramızdan ayrılalı 3 Temmuz'da 20 sene olacak. Hatıra paranın Sunal'ın 20. ölüm yıldönümü nedeniyle basıldığı söylenmişti. 
twitter takip