AIDS ilaçları koronavirüs tedavisinde etkili mi? Prof. Dr. Serap Şimşek, o soruya böyle yanıt verdi...

AIDS+ila%C3%A7lar%C4%B1+koronavir%C3%BCs+tedavisinde+etkili+mi?+Prof.+Dr.+Serap+%C5%9Eim%C5%9Fek,+o+soruya+b%C3%B6yle+yan%C4%B1t+verdi...
ABONE OL

Prof. Dr. Serap Şimşek, Haber Global ekranlarında bugün yayınlanmaya başlayan Jülide Ateş'in sunduğu 40 programında koronavirüse ilişkin tüm merak edilenleri açıkladı.

Yapımcılığını BBO Yapım Mahperi Altun Uçar ve Şafak Bakkalbaşıoğlu'nun üstlendiği ve artık ünlü haber spikeri Jülide Ateş'in sunumuyla ekrana gelen '40' programı dün akşam yeniden Haber Global ekranlarında başladı.

Programın ilk bölüm konuğu ise yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili açıklamalarda bulunan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz'du.

Koronavirüsün 40 soruyla masaya yatırıldığı yayında çarpıcı açıklamalarda bulunan Şimşek'in bazı sorulara verdiği yanıtlar hayli ilgi çekiciydi.

İşte, Şimşek'in o açıklamaları:

AIDS İLAÇLARI KORONA VİRÜSÜ TEDAVİSİNDE ETKİLİ Mİ?

"Deneysel laboratuvar ortamlarında etkin olacak bir takım ilaçlar var. Avrupa'da Fransa'da birtakım çalışmalar yapılıyor. Kısmen ama bazı etkili olabileceğine dair veriler var. Kesin etkili olan yok ama etkili olabileceğine dair sınırlı sayıda bir ajan var elimizde. Ancak mucizevi olabilecek bir ilaç yok şu an. Henüz bu soru çözümlenmiş değil."

PARASETAMOL İÇEREN İLAÇLAR VİRÜSE KARŞI ETKİLİ Mİ?

"Parasetamol ateş düsüşücü bir ilaçtır. Bu hastalıkta ateş olur. Parasetamol ateş düşürmek için kullanılan bir ilaç. Yoksa bir antivirüs etkinliği yok."

SİZCE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ÇÖZÜM MÜ?

"Salgın hız kesmezse Türkiye’de elbette ki sokağa çıkma yasağı da bir önlem olarak konulacaktır. Biz hekimler olarak “İnsanların sokağa çıkmasını engelleyin” diyebiliriz. Ama uygulayıcısı Sağlık Bakanlığı’dır."

ÖLÜ VE VAKA SAYISI GİZLENİYOR MU, GERÇEK RAKAMLAR NE?

"Gerçek rakamlar bizimle paylaşılmıyor. Biz de herkesle birlikte öğreniyoruz. Sahadan aldığım izlenimle gerçek rakamlar açıklanıyor."

 

twitter takip