Ahmet Hakan'dan, Saygı Öztürk'e: 'Sayfalar dolusu röportajlar yapılsa da, o soru sorulmadıkça hava cıvadır'

Ahmet+Hakan%E2%80%99dan,+Sayg%C4%B1+%C3%96zt%C3%BCrk%E2%80%99e:+%E2%80%99Sayfalar+dolusu+r%C3%B6portajlar+yap%C4%B1lsa+da,+o+soru+sorulmad%C4%B1k%C3%A7a+hava+c%C4%B1vad%C4%B1r%E2%80%99
ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Gazeteci-yazar Kutlu Adalı'yı öldürdüğü Sedat Peker ve kardeşi Atilla Peker tarafından öne sürülen emekli Yarbay Korkut Eken, Saygı Öztürk'e konuştu. O röportaja Ahmet Hakan'dan eleştiri geldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Gazeteci-yazar Kutlu Adalı'yı öldürdüğü Sedat Peker ve kardeşi Atilla Peker tarafından öne sürülen emekli Yarbay Korkut Eken, SÖZCÜ'ye konuştu, “O gazeteciyi tanıyorsam, biliyorsam şerefsizim. Öldürülmesiyle de alakam yok” dedi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, uzun süredir Antalya'nın bir köyünde yaşadığını belirten Eken, İçişleri Bakanı'nın kendisi hakkındaki sözlerine de tepki gösterdi. Korkut Eken, Atilla Peker'le KKTC'ye gittiğini doğruladı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında, Saygı Öztürk'ün Korkut Eken'e eksik soru sorduğunu yazdı.

Öztürk'ün Eken'e sorduğu soruyu ve bunun cevabını köşesine taşıyan Hakan, "Korkut Eken’e sorulması gereken bir soru var. Şöyle bir soru: “Atilla Peker’in görevi neydi? Hangi sıfatla yanınıza aldınız? Resmi bir kişilik midir Atilla Peker? Onu yanınıza almanın anlamı nedir?” Ama hayır! Yok böyle bir soru. Sorulmuyor. Saygı Öztürk, deneyimine hiç de uygun düşmeyecek bir tarzda bu soruyu bir türlü sormuyor ya da soramıyor. Tabii bu soru sorulmayınca da... Okuyan herkes, bir büyük eksiklik duygusuyla dopdolu oluyor." değerlendirmesini yaptı.

Korkut Eken'e Hürriyet'in ulaştığını ancak cevap vermek istemdiğini belirten Hakan, "Hürriyet, bugün Korkut Eken’i buldu ve bu soruyu kendisine sordu. Korkut Eken, “Ben diyeceğimi dedim” diyerek soruya yanıt vermemeyi tercih etti. Oysa meselenin özü, o soruda gizlidir. Sayfalar dolusu röportajlar yapılsa da... Ciltlerce kitaplar yazılsa da... Saatler süren programlara imza atılsa da... Bu soru sorulmadığı ve bu soru yanıtlanmadığı müddetçe... Hem havadır hem de cıvadır." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip