Açıklama var! Devlete ait uçakla İzlanda’ya giden Hakan Çelik'ten eleştirilere cevap geldi!

A%C3%A7%C4%B1klama+var%21;+Devlete+ait+u%C3%A7akla+%C4%B0zlanda%E2%80%99ya+giden+Hakan+%C3%87elik%E2%80%99ten+ele%C5%9Ftirilere+cevap+geldi%21;
ABONE OL

Gazeteci Hakan Çelik, geçtiğimiz günlerde devlete ait özel uçakla İzlanda-Türkiye maçını izlemeye gidince tepkilerin hedefi olmuştu. Hakan Çelik'ten bu eleştirilere cevap geldi.

CNN Türk ve TRT 3 Radyo’da programlar yapan Posta gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in geçtiğimiz günlerde devlete ait özel uçakla İzlanda-Türkiye maçını izlemeye gitmesi tepkilerin hedefi olmuştu. Hakan Çelik'ten bu eleştirilere cevap geldi.

Hakan Çelik, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaşarak Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile birlikte Milli Takım'a destek olmak amacıyla İzlanda-Türkiye maçını izlemeye gittiklerini duyurmuştu. Ancak devlete ait özel uçakla yapılan bu seyahat vatandaşları kızdırmış ve Çelik, “Bizim vergilerimizle bedava yaşıyorsunuz. Bu uçaklarda hepimizin hakkı var. Ben hakkımı helal etmiyorum” gibi eleştiriler almıştı.

Devlete ait uçakla İzlanda'ya giden gazeteci olay yarattı! Tepkilerin hedefi oldu! haberini okumak için tıklayınız

Çelik o eleştirilere köşe yazısından cevap verdi.

Gazetecilerin bakanlar ve devlet temsilcileriyle bu tip programlara katıldığını ve özel uçak ya da tarifeli uçak kullandığını belirten Hakan Çelik kendisine yapılan eleştirilerden de Sözcü gazetesi Deniz Zeyrek'i sorumlu tuttu.

Hakan Çelik'in kendisini savunduğu yazısı şu şekilde:

A Millî Futbol Takımımızın İzlanda’ya inişinde karşılaştığı saygısızca ve onur kırıcı davranışlardan sonra Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Ankara’dan acil olarak İzlanda’ya gitme ve millîlere destek olma kararı almıştı.

Eğer bu uçuşunu farklı havayollarının Avrupa aktarmalı tarifeli seferiyle gerçekleştirseydi toplam 20 saat yolculuk yapması gerekecekti.

Bu şekilde de muhtemelen maça yetişemeyecekti. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın davetiyle ben de bu uçuşa katıldım, uçakta Gençlik ve Spor eski Bakanı Çağatay Kılıç, AK Parti milletvekili Alpay Özalan, MHP milletvekili Saffet Sancaklı ve bakanlık yetkilileri de vardı. TV yayını çıkmasaydı Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu da gelecekti.

Gazeteciler, bakanlar ve devlet temsilcileriyle bu tip programlara katılır, ihtiyaca göre özel uçak ya da tarifeli uçak kullanılır. 

Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek ise aynı formatta benzer seyahatlere defalarca katıldığı halde Twitter’dan paylaştığı mesajla beni kasıtlı olarak hedef gösterdi. Yüzlerce küfür, hakaret ve tehdit almama neden oldu. 

Zeyrek “Bakanlarımızın sırf maç izlemeye jetle gideceği kadar zenginiz…” tweetiyle de Bakan Kasapoğlu’nun kriz karşısında millîlerle birlikte olma gayretini çarpıttı. Kasapoğlu’nun toplam 12 saatlik yolculuğu göze alarak oraya sadece maçı izlemek üzere gitmediğini herkes biliyor.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

twitter takip