Acı haberi Fahrettin Koca duyurdu: Dr. Mehmet Bakar yaşamını yitirdi! Mehmet Bakar kimdir?

Ac%C4%B1+haberi+Fahrettin+Koca+duyurdu:+Dr.+Mehmet+Bakar+ya%C5%9Fam%C4%B1n%C4%B1+yitirdi%21;+Mehmet+Bakar+kimdir?
ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul İl Sağlık Eski Müdürlerinden Dr. Mehmet Bakar'ın tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, acı haberi sosyal medya hesabından duyurdu.

Koca, İstanbul il sağlık eski müdürlerinden Dr. Mehmet Bakar'ın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.Sağlık Bakanı Koca açıklamasında şu ifadelere yer verdi:"İstanbul il sağlık eski müdürlerinden, bakanlığımız emekli müsteşar yardımcısı Dr. Mehmet Bakar, tedavi gördüğü Bakırköy Eğitim Araştırma Hastanesinde vefat etti. Tıp camiasının saygı ve sevgisini kazanmış ağabeyimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum."
 

 

MEHMET BAKAR KİMDİR?

1954 yılında İzmit Karamürsel’de doğan Uzm. Dr. Mehmet Bakar, ilk orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1983’te İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olan Bakar, ilk olarak Ankara Çubuk Merkez 2 No’lu Sağlık Ocağı’nda pratisyen hekim olarak göreve başladı. 1998 yılında İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji dalında uzmanlığını aldı.

İstanbul’da 1989-1992 ve 2003-2005 yılları arasında İl Sağlık Müdür Yardımcısı, 2005-2009 yılları arasında ise İl Sağlık Müdürü olarak görev yaptı. Sonraki yıllarda Başhekim Yardımcılığı ve Bakan Müşavirliği yapan Bakar 2014 yılından itibaren kararname ile Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttü. Evli ve 7 çocuk babası olan Bakar 11.10.2020 tarihinde hayata veda etti.

twitter takip